ΕΕ: Καταιγισμός αρνητικών εταιρικών αποτελεσμάτων προκαλεί τριγμούς στην εύθραυστη ψυχολογία της αγοράς και των επενδυτών - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΕΕ: Καταιγισμός αρνητικών εταιρικών αποτελεσμάτων προκαλεί τριγμούς στην εύθραυστη ψυχολογία της αγοράς και των επενδυτών

03.05.2016 19:00

Καταιγισμός αρνητικών εταιρικών αποτελεσμάτων προκαλεί τριγμούς στην εύθραυστη ψυχολογία της αγοράς και των επενδυτών.

Τα αισιόδοξα μακροοικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης που ανακοινώθηκαν την προηγουμένη εβδομάδα ,δεν κατάφεραν να σταθεροποιήσουν το επενδυτικό συναίσθημα, καθώς φαίνεται καθαρά ότι οι μεγάλες εταιρίες παγκοσμίως αγκομαχούν για την κερδοφορία τους σ ένα παγκόσμιο σκηνικό αδιάλειπτων  μεταβολών και αυξανόμενων συστημικών κινδύνων.

Σημαντικές απώλειες καταγράφει ο κλάδος των εξαγωγικών εταιριών, καθώς πλήττεται από το ισχυρό ευρώ και ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας, έπειτα από την ανακοίνωση μειωμένης κερδοφορίας της BMW κατά 2,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Πολύ κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών   ανακοινώθηκαν τα έσοδα της Commerzbank, ενώ εντυπωσιακή πτώση 64% κατέγραψαν  τα κέρδη της ελβετικής τράπεζας UBS.

Και άλλα αρνητικά αποτελέσματα συνέβαλλαν στην επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος  με τους επενδυτές να στρέφονται προς ασφαλή καταφύγια και τους αναλυτές να διερωτώνται για την αποτελεσματικότητα των κινήσεων των κεντρικών τραπεζών στην αντιμετώπιση των σύγχρονων παγκόσμιων κινδύνων.

Νωρίτερα, κατώτερη των προσδοκιών ήταν η ανακοίνωση του μεταποιητικού PMI της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος ανήλθε στις 49,2 μονάδες, έναντι 51 μονάδων του προηγούμενου μήνα, καθώς η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες συνεχώς μειώνονται.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017