Είναι πιο έξυπνος από ένα 11χρονο ο Ντόναλντ Τράμπ; - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Είναι πιο έξυπνος από ένα 11χρονο ο Ντόναλντ Τράμπ;

17.03.2016 19:14

Μπορεί ο γράφων να θεωρεί την υποψηφιότητά του ως το μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο διαφημιστικό κόλπο που έχει στηθεί ποτέ στις ΗΠΑ, και οι ομιλίες του κατά καιρούς να κάνουν μέχρι και τον Χίτλερ να… δακρύζει, αλλά η αλήθεια είναι πως πρόκειται για έναν εν δυνάμει Πρόεδρο των ΗΠΑ καθώς παραμένει στη κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικάνων. Κι όμως το γλωσσικό του επίπεδο φτάνει μόλις ένος αμερικανού 11χρονου.

Ο Ντόνανλντ Τράμπ. Ο δισεκατομμυριούχος που τσακώνεται με το Forbes για το μέγεθος της περιουσίας του, ο υποψήφιος που προσπαθεί να απελάσει όποιον καταφερθεί εναντίον του ακόμα και μέσω των social media και ο πατέρας του ήταν στέλεχος της Κλου Κλουξ Κλαν, σύμφωνα με ένα εξειδικευμένο Ινστιτούτο που μελέτησε τις επιδόσεις του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων σε ότι αφορά την χρήση της γλώσσας, μάλλον οι υποστηρικτές του θα πρέπει να προχωρήσουν σε μια εκ βαθέων συζήτηση με τον εαυτό τους και το τι πήγε λάθος.

Το Carnegie Mellon University’s Language Technologies Institute (LTI) παρατήρησε και την χρήση της γλώσσας από τους άλλους υποψηφίους των Ρεπουμπλικάνων, με τον Τεντ Κρουζ και τον Μάρκο Ρούμπιο (αν και πλέον εκτός της κούρσας) να έχουν σαφώς καλύτερες επιδόσεις, αντιστοιχώντας σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 11 και 14 ετών. Το λεξιλόγιό τους μάλιστα ήταν ακόμα καλύτερο, καθώς οι ερευνητές το αντιστοίχισαν με παιδιά ηλικίας έως και 16 ετών.

Όμως και οι  υποψήφιοι των Δημοκρατικών δεν πάνε πίσω, αν και η ηλικία που τους αντιστοιχεί φθάνει σε παιδιά 14 ετών. Πιο σύνθετη μορφολογικά και στο λεξιλόγιο είναι η γλώσσα του Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος αντιστοιχεί σε γλώσσα παιδιών ηλικίας και άνω των 18 ετών.

Η έρευνα επεκτάθηκε και στο παρελθόν, αναδεικνύοντας τον Αβραάμ Λίνκολν και τον Ρόναλντ Ρίγκαν (έκπληξη!) τους προέδρους που χρησιμοποιούσαν την πιο σύνθετη και προχωρημένη γλώσσα στις ομιλίες τους.

Στον αντίποδα ο Τζορτζ Μπους ήταν αυτός που είχε τις χαμηλότερες επιδόσεις, καθώς η γλώσσα του είχα τα χαρακτηριστικά εκείνης ενός παιδιού 10 ετών…

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017