Δ. Μαντζούνης: Θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες, θα είμαστε εδώ- Θα επανέλθει η «μαγεία της τραπεζικής» | Mikrometoxos.gr

Δ. Μαντζούνης: Θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες, θα είμαστε εδώ- Θα επανέλθει η «μαγεία της τραπεζικής»

18.02.2016 00:09

Δ. Μαντζούνης: Θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες, θα είμαστε εδώ

Θα επανέλθει η «μαγεία της τραπεζικής», τόνισε 

Την ελπίδα να ξεπερασθούν οι σημερινές δυσκολίες και να επανέλθει η «μαγεία της τραπεζικής», που συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας και απελευθερώνει τη δημιουργικότητα και τις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού των τραπεζών, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτριος Μαντζούνης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση της έκδοσης του Ιστορικού Αρχείου της Alpha Bank “Με λογισμό και μ’ όνειρο. Alpha Bank, 19ος – 21ος αιώνας”.
“Η τράπεζα, στη μακρόχρονη πορεία της, πέρασε μέσα από τις πιο δύσκολες περιόδους της νεότερης και σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, όμως εξακολουθούμε να είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ”, επισήμανε επίσης ο κ. Μαντζούνης, ενώ έκανε ειδικότερη αναφορά στις τρεις γενεές των εργαζομένων, που συνέβαλαν στη σημαντική ανάπτυξη της τράπεζας στη Βόρεια Ελλάδα, μετά από το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος στη Θεσσαλονίκη το 1958.
Σημείωσε επίσης ότι η τράπεζα έχει μακροχρόνια συνεργασία με σημαντικούς φορείς της πόλης, όπως το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο.
Ο τίτλος της έκδοσης που παρουσιάστηκε, “Με λογισμό και μ’ όνειρο”, είναι απόσπασμα από τους “Ελεύθερους Πολιορκημένους” του Διονυσίου Σολωμού, το οποίο είχε χρησιμοποιήσει ο Γιάννης Σ. Κωστόπουλος, μιλώντας το 1987 στα εγκαίνια του κεντρικού κτηρίου της Τράπεζας, προκειμένου να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι της Alpha Bank την είχαν οδηγήσει στην πρωτοπορία των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Στον «λογισμό και το όνειρο που πάντα οδήγησαν τον Γιάννη Σ. Κωστόπουλο στα σχέδιά του», αναφέρθηκε ο κ. Μαντζούνης, υπογραμμίζοντας τη σημασία που είχε η επέκταση της τράπεζας στην περιοχή που καλύπτεται από τη Χάρτα του Ρήγα, και ιδιαιτέρως στη Ρουμανία.
«Αυτό που κατόρθωσε εκεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ήταν κεφαλαιώδους σημασίας από εθνικής πλευράς”, ανέφερε.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017