Δριμεία επιδείνωση του καιρού: Πέφτει 12 βαθμούς η θερμοκρασία-Χιόνια και στην Αττική | Mikrometoxos.gr

Δριμεία επιδείνωση του καιρού: Πέφτει 12 βαθμούς η θερμοκρασία-Χιόνια και στην Αττική

30.12.2015 00:50

Δριμεία επιδείνωση του καιρού: Πέφτει 12 βαθμούς η θερμοκρασία-Χιόνια και στην Αττική

Ραγδαία μεταβολή του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο και από τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους ενισχυμένους βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους, προβλέπει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Όπως ανακοινώνει η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά αρχικά της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής – Ανατολικής Στερεάς και του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, οι τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Κεντρικής – Ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), της Εύβοιας και της Πελοποννήσου κι από τις βραδινές ώρες πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Δριμεία επιδείνωση του καιρού: Πέφτει 12 βαθμούς η θερμοκρασία-Χιόνια και στην Αττική

Την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά – ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Κεντρικής – Ανατολικής Στερεάς (πιθανόν στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής), της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης και θα εξασθενήσουν κυρίως στις νησιωτικές περιοχές.

Επίσης, προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (κατά 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου), που θα γίνει αισθητή αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα.

Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα της Πέμπτης και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ο οποίος στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ενισχυμένοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι, που η έντασή τους στο Αιγαίο θα φτάσει τα 7 με 8 Μποφόρ.

H Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017