“Δούρρειος ‘Ιππος για Ελλάδα και ΕΕ τα hot spots | Mikrometoxos.gr

“Δούρρειος ‘Ιππος για Ελλάδα και ΕΕ τα hot spots

19.02.2016 16:46

“Δούρρειος ίππος” για την Ελλάδα αλλά και την ΕΕ τείνουν να αποδειχθούν τα περίφημα hot spots καθώς στη Λέσβο δημιουργήθηκε το αδιανόητο με τους πρόσφυγες να κατακλύζουν το νησί και οι αρμόδιες υπηρεσίες να έχουν καταγράψει περισσότερα από 6.000 άτομα μόνο τις τρεις τελευταίες μέρες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να φτάσουν στη ξηρά.

Δραματική η κατάσταση στη Λέσβο καθώς σε διάστημα 36 ωρών είχα διασωθεί 2.090 πρόσφυγες, ενώ στο hot spot της Μόρια τα καραβάνια των προσφύγων που περιμένουν να καταγραφούν δεν λιγοστεύουν.

Στους πρόσφυγες που μετακινούνται προς την ηπειρωτική Ελλάδα θα αναχωρήσουν για Πειραιά και Καβάλα μόνο σήμερα Παρασκευή 2.343 πρόσφυγες και την προηγούμενη ημέρα είχαν αναχωρήσει άλλοι 1.698 ενώ περιμένουν προς αναχώρηση ακόμα 1.965 άτομα.

«Οι ροές προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο αποδεικνύουν ότι οι τουρκικές αρχές δεν θέλουν να δράσουν στην κατεύθυνση του περιορισμού τους αλλά και της προστασίας της ζωής των ανθρώπων» είπε μιλώντας την Πέμπτη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανώτερο στέλεχος του Λιμενικού Σώματος.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017