Δουλεύουμε περισσότερο και πληρωνόμαστε λιγότερο

Δεν φτάνουν τα φορολογικά βάρη που πολλαπλασιάζονται και προστίθονται στις πλάτες των Ελλήνων, δεν είναι ο κατακερματισμός των κρατικών παροχών και οι συντάξεις πείνας που έρχονται για τους νέους εργαζόμενους ο πάτος του βαρελιού. Μετά από 7 χρόνια ύφεσης και ενώ όλες οι κυβερνήσεις ευαγγελίζεται την ανάπτυξη, οι μισθοί συνεχίζουν να καταρρέουν με τον δείκτη μισθών και ημερομίσθιων να μειώνεται κατά 2,6% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Την ίδια στιγμή οι ώρες απασχόλησης αυξάνονται.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο γενικός δείκτης απασχολούμενων ατόμων στο λιανικό εμπόριο το δ’ τρίμηνο του 2015 παρουσίασε αύξηση 0,9%  σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριµήνου 2014, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριµήνου 2015 παρουσίασε µείωση 0,3%.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης ωρών εργασίας στο λιανικό εµπόριο παρουσίασε αύξηση 1,1% σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριµήνου 2014, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριµήνου 2015 παρουσίασε αύξηση 3,4%.

Ενώ, ο δείκτης μισθών και ηµεροµισθίων στο λιανικό εµπόριο παρουσίασε µείωση 2,6% σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριµήνου 2014, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριµήνου 2015 παρουσίασε αύξηση 21,4%.

Ο εποχικά διορθωµένος (ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων, π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) γενικός δείκτης απασχολουµένων ατόµων παρουσίασε µείωση 0,2% το δ΄ τρίμηνο 2015 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριµήνου 2015, ο αντίστοιχος δείκτης ωρών εργασίας παρουσίασε αύξηση 0,4% και ο αντίστοιχος δείκτης μισθών και ηµεροµισθίων παρουσίασε αύξηση 3,6%.