Διορία 48 ωρών προκειμένου να κλείσουν όλα τα ανοιχτά προαπαιτούμενα έδωσε το EWG στην Ελλάδα

Διορία 48 ωρών προκειμένου να κλείσουν όλα τα ανοιχτά προαπαιτούμενα έδωσε το EuroWorking Group στην Ελλάδα, όπως επιβεβαιώνει τηλεγράφημα του Bloomberg.

Κατά τη δίωρη τηλεδιάσκεψη, οι εκπρόσωποι των Θεσμών ενημέρωσαν τους οικονομικούς εμπειρογνώμονες της Ευρωζώνης πως εκκρεμούν ακόμη ορισμένα ορόσημα, τα οποία αφορούν συγκεκριμένα την αποκρατικοποίηση του Ελληνικού, τη μεταφορά του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, κανονιστικές ρυθμίσεις που άπτονται της λειτουργίας της Yπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αλλά και την αναμόρφωση των τιμολογίων της ΔΕΗ σε σχέση με τους μεγάλους καταναλωτές.

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει ως την Τετάρτη να έχει κλείσει τις εκκρεμότητες προκειμένου οι Θεσμοί να ολοκληρώσουν την έκθεση συμμόρφωσης και να την προωθήσουν στα κοινοβούλια της Ευρωζώνης και στη συνεδρίαση του EuroWorking Group την Πέμπτη 9 Ιουνίου.

Σχετική εικόνα

Αυτή η εξέλιξη δείχνει πως η κατάσταση είναι ακόμη «στον αέρα» και ότι η κυβερνητική αισιοδοξία για εκταμίευση της δόσης πριν από τις 22 Ιουνίου ενδεχομένως να διαψευστεί. Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, πάντως, ο ESM αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να επιβεβαιώσει και επίσημα την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.