Διάψευση Σταθάκη για τα «κόκκινα δάνεια» με βολές κατά της ΝΔ

ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ «ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ»

Διάψευση Σταθάκη για τα «κόκκινα δάνεια» με βολές κατά της ΝΔ

Με ανακοίνωσή του το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομίας Γ.Σταθάκης διέψευσε κατηγορηματικά ότι στη σημερινή συνέντευξη Τύπου άφησε οποιοδήποτε υπονοούμενο σχετικά με την τύχη των κόκκινων δανείων.

Προκειμένου να καταστεί σαφές τι ειπώθηκε στην συνέντευξη Τύπου, παρέθεσε και το απομαγνητοφωνημένο επίμαχο απόσπασμα της συνέντευξης.

Δημοσιογράφος: …Και το τρίτο είναι για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που είναι και το μείζον πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Πότε θα καταθέσετε το νόμο και ποιος είναι ο σχεδιασμός; Και εάν θα πουληθούν τελικά σε ξένα funds;

Γ.Σταθάκης: Να ξεκινήσω από το τελευταίο. Να διαψεύσω την πληροφορία ότι θα καταθέσω νόμο μέχρι τέλος Οκτώβρη. Τα κόκκινα δάνεια είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση θα υπάρξει σχετική κατάθεση φυσικά του νόμου.

(…)

Δημοσιογράφος: Να επανέλθω λίγο; Δεν μου απαντήσατε αν θα πωληθούν δάνεια σε ξένα stress funds και δεν μιλάω μόνο για τα στεγαστικά ή τα καταναλωτικά, αλλά και για τα επιχειρηματικά.

Γ.Σταθάκης: Σας απάντησα ότι είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς».

Διάψευση Σταθάκη για τα «κόκκινα δάνεια» με βολές κατά της ΝΔ

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται αποκλειστικά για φαντασιώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και δημοσιογράφων».

Νωρίτερα, δημοσιεύματα αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι ο υπουργός για πρώτη φορά δεν απέκλεισε τη δυνατότητα μεταβίβασής τους από τις τράπεζες σε fund, ακόμη και για τα «κόκκινα δάνεια» των νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΝΔ: Μην τολμήσουν να δώσουν τα σπίτια του κόσμου σε ξένα funds
Η συνέντευξη προκάλεσε και την παρέμβαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διά στόματος του Συντονιστή της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Καλαφάτης.

«Προεκλογικά, ο κ. Τσίπρας βεβαίωνε ότι θα προστατέψουν την πρώτη κατοικία και ότι κανένα από τα δάνεια των ελληνικών νοικοκυριών δεν θα πάει σε χέρια ξένων funds.

Σήμερα, ο αρμόδιος υπουργός κ. Σταθάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να πουληθούν σε ξένα funds επιχειρηματικά, αλλά και στεγαστικά δάνεια, λέγοντας ότι το ζήτημα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Η Νέα Δημοκρατία τους προειδοποιεί:

Μην τολμήσουν να δώσουν τα σπίτια του κόσμου σε ξένα funds».