Δημ.Παφίλας: Το γλυφό νερό του μέντορα και οι λαγοί του Circo medrano Bαρουφάκη

Δημήτρης Παφίλας

Πρώτα ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης του οποίου οι δυο λέξεις του ονόματος του πρέπει να είναι ότι πιο ακριβό στην οικονομική ιστορία.

Ένα δάνειο 86 δισ. ευρώ στην χώρα επειδή ένας εγωπαθής παλαβός θέλησε να αλλάξει νόμισμα, να επιβάλλει ψηφιακό νόμισμα όλα υπο τον μανδύα της αριστερής πολιτικής.

Σε λίγες ημέρες ο ίδιος ψωνισμένος καθηγητής – που περιφέρει την ματαιοδοξία του στις τηλεοράσεις του εξωτερικού, στις διαλέξεις- θέλει να επιστρέψει δριμύτερος μετά την καταστροφή. Και καλά, αν θέλεις να μείνεις στην οικονομική ιστορία, ας κάνεις διατριβές, διαλέξεις και οτιδήποτε άλλο θέλεις.

Όταν, όμως, είσαι υπουργός χρεοκοπημένου κράτους και “παίζεις” με τους δανειστές, τότε πρέπει να αναλάβεις και την ευθύνη που σου αναλογεί.

Τρίτος στην σειρά- μετά τον υπουργό Οικονομίας Σταθάκη που ξέχασε το εκατομμύριο- ήλθε η πατρική φιγούρα του κ. Φλαμπουράρη που όλοι θα θέλαμε για παρέα σε κάποια ταβέρνα.

Στην αρχή προκαλούσε τα γέλια ειδικά όταν έλεγε “Τι θα μας κάνουν, αν δεν πληρώσουμε την δόση” ρουφώντας τον καφέ του. Συνέχισε με το ίδιο μοτίβο λέγοντας για τον ” Φου Που Ας”, για το τι καλός είναι ο ΣΔΟΕΣ κλπ. Όταν επιβλήθηκαν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι στις τράπεζες κόπηκαν τα γέλια.

Το δημοψήφισμα, όμως, και οι εκλογές ήταν η αφορμή για όλα : Αφου μας ψηφίζουν μας επιτρέπονται όλα!!

Επειδή, δε, όλα επιτρέπονται για τους “αριστερούς” – ειδικά τους εργολάβους – το θέμα με την τεχνική εταιρεία λύθηκε με την συνδρομή αστυνομικών σφραγίδων κλπ. Ακολούθησε το θέμα των απλήρωτων λογαριασμών νερού στην Αίγινα.

Επειδή το νερό είναι γλύφο στην Αίγινα ο υπουργός επικρατείας δεν πρέπει να πληρώσει 6000 ευρώ, αλλά 2500 ευρώ σε 18 δόσεις. Η απαίτηση, του ίδιου προσώπου να υπαχθεί στην ρύθμιση των 100 δόσεων είναι αυτό που ξεχειλίζει το ποτήρι για όλους τους Έλληνες.

Δεν μπορείς να εφαρμόσεις τα σκληρότερα μέτρα που ήλθαν ποτέ και οι υπουργοί να συμπεριφέρονται λες και απευθύνονται σε ιθαγενείς. Είναι νομοτελειακό να χάσεις την διακυβέρνηση διότι ποιός θα πληρώσει όταν ο εκατομμυριούχος υπουργός απαιτεί 100 δόσεις ;

‘Αλλωστε έφυγε ο ταχυδακτυλουργός του circo Medrano Βαρουφάκης μετά τους “λαγούς” των capital controls που επέβαλλε. Θα φύγει και ο μέντορας Φλαμπουράρης, τι θα απομείνει στον Σύριζα: Τα στελέχη τα οποία δεν μπορούν να περάσουν ούτε από έξω, από καμία σοβαρή εταιρεία.