Δημοσκόπηση στην Εφημερίδα των Συντακτών: Το 63% των ερωτηθέντων ζητά να αποχωρήσει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Δημοσκόπηση στην Εφημερίδα των Συντακτών: Το 63% των ερωτηθέντων ζητά να αποχωρήσει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα

11.04.2016 15:11

Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Palmos/ Analysis, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, το 63% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα. Ειδικότερα για τους ψηφοφόρους της ΝΔ, το 44% πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του ΔΝΤ, ενώ την αντίθετη άποψη εκφράζει το 42%.

Η αρνητική εικόνα που έχει η ελληνική κοινωνία για τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκύπτει και από άλλα ευρήματα της δημοσκόπησης.

Συγκεκριμένα, το 79% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο ρόλος του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα είναι αρνητικός. Μάλιστα την ίδια άποψη έχει το 65% των ερωτηθέντων που δηλώνει ότι ψήφισε Νέα Δημοκρατία. Το ΔΝΤ εκβιάζει την ελληνική κυβέρνηση για να πάρει πιο σκληρά μέτρα, σύμφωνα με το 78% των ερωτηθέντων. Από όσους δηλώνουν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία το 65% χαρακτηρίζει εκβιαστική τη στάση του ΔΝΤ.

Για το θέμα που προέκυψε με τις αποκαλύψεις του Wikileaks, το 44% απαντά ότι σημασία έχουν οι αποκαλύψεις και όχι ποιος έκανε τη υποκλοπή.

Μεγαλύτερη βαρύτητα στο ποιος έκανε την υποκλοπή και όχι στο περιεχόμενο των αποκαλύψεων δίνει το 21% των ερωτηθέντων. Τέλος το 77% των ερωτηθέντων απαντά ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχθεί κανένα μέτρο πέραν της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού.

Η πανελλαδική έρευνα της Palmos Analysis διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 8 Απριλίου.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017