Δημοσκόπηση – κόλαφος στην Αυγή: Εικόνα πλήρους κατάρρευσης για Τσίπρα!

Την εικόνα της πλήρους κατάρρευσης της δημοφιλίας τουΤσίπρα και του συνοδοιπόρου του  Καμμένου, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύει – και εδώ είναι και η μεγαλύτερη «είδηση» – η εφημερίδα «Αυγή»!
Είναι χαρακτηριστικό πως στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών προηγείται «καθαρά» ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Βασίλης Λεβέντης, στην τρίτη η Φώφη Γεννηματά, ενώ ο Τσίπρας βρίσκεται στην έκτη και ο Πάνος Καμμένος στην 7η θέση, με τον πιο αντιδημοφιλή πολιτικό αρχηγό τον Μιχαλολιάκο να βρίσκεται πολύ κοντά τους

 

pubissue3_dimotikotita

Παράλληλα η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ως καταλληλότερο πολιτικό αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θεωρεί πως θα πρέπει να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση υπό την Νέα Δημοκρατία.

pubissue5_kaliteri_kivernisipubissue6_prothipourgos

 

Στην ίδια δημοσκόπηση η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 60% πιστεύουν πως μάλλον δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές σε αντίθεση με το 38% που θα ήθελε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Παράλληλα το 49% των πολιτών θεωρούν πως η κατάσταση θα γίνει χειρότερη, ενώ το 30% θεωρεί πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη.

pubissue1_ekloges

 

Πάντως, τα στοιχεία για την πορεία της χώρας είναι απογοητευτικά. Ελάχιστοι πιστεύουν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται στην σωστή κατεύθυνση-μόλις το 7% των ερωτηθέντων – με τη συντριπτική πλειοψηφία, το 88%, να θεωρεί ότι πορευόμαστε λάθος. Εξίσου λίγοι είναι κι εκείνοι που πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα βελτιωθεί μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες (9%), με τα τρία τέταρτα να εκτιμούν ότι θα χειροτερεύσει και ένα 16% να εκτιμά ότι λίγο-πολύ δεν θα αλλάξει τίποτε.

pubissue2_oikonomia

pubissue4_empistosini_tsakalotos