Δημοσκόπηση δείχνει πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 5,8 μονάδες από τη Ν.Δ. - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Δημοσκόπηση δείχνει πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 5,8 μονάδες από τη Ν.Δ.

17.06.2016 17:02
Ενάντια στο ρεύμα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση του Bridging Europe δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ και μάλιστα με διαφορά.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται 5,8 μονάδες και συγκεντρώνει ποσοστό 22,1%. Η ΝΔ 16,3%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) 4,8%, το ΚΚΕ 7,2%, το Ποτάμι 1,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,1%, η Ένωση Κεντρώων 2,8%, η Λαϊκή Ενότητα 2,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,7%, η Ανταρσύα 1,8%, «άλλο» 1,5%, «Δεν ξέρω-δεν απαντώ» 26,6%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διήμερο 13-15 Ιουνίου, σε δείγμα 1.072 ατόμων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, στην έρευνα, το 51% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε καλύτερα την οικονομική κρίση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το 26% απαντά ότι τη χειρίστηκε χειρότερα, ενώ ποσοστό 23% εντάσσεται στην κατηγορία «δεν ξέρω-δεν απαντώ».

Στο ερώτημα εάν πιστεύετε ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τη χώρα και την κοινωνία μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, ποσοστό 47% απαντά αρνητικά, το 25% απαντά θετικά και ποσοστό 28% δηλώνει «δεν ξέρω-δεν απαντώ».

Στο ερώτημα εάν πιστεύετε ότι αυτή η κυβέρνηση θα δώσει έμφαση περισσότερο στα θέματα της ανεργίας, της φτώχειας και της ανάπτυξης τους επόμενους μήνες, το 51% απαντά «ναι», το 26% «όχι» και το 23% «δεν ξέρω-δεν απαντώ».

Στο ερώτημα εάν είστε ικανοποιημένος με τον βαθμό εφαρμογής του νομοθετικού έργου στην καθημερινότητα έως τώρα, το 33% απαντά «ναι», το 48% απαντά «όχι» και το 19% «δεν ξέρω-δεν απαντώ».

Επίσης, το 22% δηλώνει ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-θεσμών. Ποσοστό μόλις 24% δηλώνει ενημερωμένο για το περιεχόμενο της συμφωνίας. Το 43% θεωρεί ότι η κυβέρνηση έκανε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για συμφωνία στο ζήτημα του χρέους. Το 44% πιστεύει ότι η δημιουργία του νέου Ταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα φέρει επενδύσεις και ευκαιρίες απασχόλησης.

Σημειώνεται ότι το Bridging Europe, όπως αυτοπροσδιορίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, είναι ένα «ευρωπαϊκό think-tank με έδρα την Αθήνα, που πραγματοποιεί έρευνες και ανάλυση πληροφοριών για διαδικτυακά και συμβατικά Μέσα Ενημέρωσης, παρέχοντας επικοινωνιακές υπηρεσίες».

«Η ομάδα μας ανιχνεύει κοινωνικοοικονομικές, γεωπολιτικές και πολιτιστικές αλλαγές στην Ευρώπη και στις πέριξ αυτής περιοχές, με στόχο να βοηθά όσους λαμβάνουν αποφάσεις, επιχειρηματίες και απλούς πολίτες», καταλήγει η παρουσίαση.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017