Δημοκρατία έχουμε και οι δηλώσεις-εκτιμήσεις δεν φορολογούνται…, | Mikrometoxos.gr

Δημοκρατία έχουμε και οι δηλώσεις-εκτιμήσεις δεν φορολογούνται…,

26.01.2016 09:30
Για το ελληνικό χρηματιστήριο ενώ θα θέλαμε να βρεθεί στις 750 -800 μονάδες είναι πιθανό να υποχωρήσει έως τις 400 μονάδες πριν ανακάμψει, αναφέρει η Barclays
———-
«Αν και όλοι το απεύχονται, όλοι βλέπουν ότι κάτι αλλάζει στις διεθνείς αγορές. Στο παρελθόν οι κεντρικές τράπεζες μόνο με λεκτικές παρεμβάσεις και με την προσμονή νέων παρεμβάσεων ωθούσαν ανοδικά τις αγορές. Η πτώση του πετρελαίου σε συνδυασμό με μια παγκόσμια προσπάθεια επανατιμολόγησης των αξιών σε χαμηλότερα επίπεδα μετά από ένα ράλι 6 ετών στις διεθνείς αγορές θα ωθήσει χαμηλότερα τις μετοχές.
————–
Πολύ φοβούμαστε ότι ενώ θα θέλαμε τον Standard and Poor’s στις 2000 μονάδες θα βρεθεί στις 1600 μονάδες.
……………
Ενώ θα θέλαμε τον DAX στην Γερμανία στις 11.500 μονάδες θα βρεθεί στις 8000 μονάδες.
……………
Για το ελληνικό χρηματιστήριο ενώ θα θέλαμε να βρεθεί στις 750 -800 μονάδες είναι πιθανό να υποχωρήσει έως τις 400 μονάδες πριν ανακάμψει.
Γιατί όμως υπάρχει αυτή η απαισιόδοξη εκτίμηση;
1)Οι μετοχικές αξίες επανατιμολογούνται χαμηλότερα
2)Η θετική επίδραση των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης εξασθενεί γιατί όπως αποδεικνύεται φούσκωσαν τις αποτιμήσεις αλλά δεν βοήθησαν π.χ. να λυθούν καίρια ζητήματα όπως βιώσιμη ανάπτυξη και πληθωρισμός.
3) Η περίπτωση του πετρελαίου είναι η πιο ενδιαφέρουσα.
Το πετρέλαιο υποχωρεί και οι οικονομίες και τα χρηματιστήρια καθηλώνονται κυρίως γιατί οι πετρελαϊκές εταιρίες θα υποστούν τις συνέπειες των χαμηλών τιμών.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017