Δεν… τρέχει τίποτα, ζήτησαν συγγνώμη!!

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την αεροπορική επιδρομή που έπληξε νοσοκομείο το οποίο διαχειρίζονται οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν, σύμφωνα με την οργάνωση αρωγής.

Μακελειό στο Αφγανιστάν: Βομβάρδισαν νοσοκομείο των Γιατρών χωρίς Σύνορα- 16 νεκροί

Τουλάχιστον εννέα μέλη του προσωπικού των MSF, τέσσερις ενήλικες ασθενείς και τρία παιδιά σκοτώθηκαν, ανέφερε η οργάνωση στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Πολλοί ασθενείς και μέλη του προσωπικού εξακολουθούν να λείπουν κατά τo προσκλητήριο», ανέφεραν οι MSF που δήλωσαν επίσης πως είχαν ενημερώσει προληπτικά για τις γεωγραφικές συντεταγμένες του νοσοκομείου, όλους τους εμπλεκόμενους στην σύγκρουση που μαίνεται ανάμεσα στον αφγανικό στρατό και στους Ταλιμπάν για τον έλεγχο της Κουντούζ τις τελευταίες ημέρες.

«Η ακριβής τοποθεσία του νοσοκομείου μας στην Κουντούζ είχε ανακοινωθεί σε όλα τα μέρη με διάφορες αφορμές τους προηγούμενους μήνες, καθώς και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα», ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση σε μήνυμα που ανέβασε στο Twitter.

Μακελειό στο Αφγανιστάν: Βομβάρδισαν νοσοκομείο των Γιατρών χωρίς Σύνορα- 16 νεκροί

Ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου συνεχίστηκε «για περισσότερο από 30 λεπτά» αφότου η οργάνωση είχε ειδοποιήσει τον αμερικανικό και τον αφγανικό στρατό πως το νοσοκομείο είχε πληγεί από μία πρώτη αεροπορική επιδρομή στη διάρκεια της νύχτας, δήλωσαν σήμερα οι MSF.

Μακελειό στο Αφγανιστάν: Βομβάρδισαν νοσοκομείο των Γιατρών χωρίς Σύνορα- 16 νεκροί

Οι MSF απαιτούν «να χυθεί γρήγορα άπλετο φως» στην επίθεση.

«Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είχαν τηλεφωνήσει σε αξιωματούχους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ»
Η ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) δήλωσε πως μέλη του προσωπικού της τηλεφώνησαν έξαλλα σε στρατιωτικούς αξιωματούχους στο ΝΑΤΟ στην Καμπούλ και στην Ουάσινγκτον καθώς οι βόμβες έπεφταν βροχή στο νοσοκομείο τους στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν για σχεδόν μία ώρα, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Η πρώτη βόμβα έπεσε στις 2.10 π.μ. (τοπική ώρα) και το προσωπικό των MSF τηλεφώνησε σε αξιωματούχους του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ στις 2.19 π.μ. και σε στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον μερικά λεπτά αργότερα, και ο βομβαρδισμός συνεχίστηκε μέχρι τις 3.13 π.μ., δήλωσε αξιωματούχος των MSF, οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί λέγοντας πως σύντομα θα εκδοθεί ανακοίνωση.

ΗΠΑ: Συγγνώμη για τον βομβαρδισμό
Ο επικεφαλής των υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών δυνάμεων στο Αφγανιστάν ζήτησε συγγνώμη από τον πρόεδρο της χώρας έπειτα από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου το οποίο διαχειρίζονται οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Ο στρατηγός Τζον Κάμπελ έδωσε λεπτομέρειες στον πρόεδρο Άσραφ Γάνι και ζήτησε συγγνώμη, ανέφερε ανακοίνωση από το γραφείο του Γάνι.

Εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει αμέσως το τηλεφώνημα του Κάμπελ στον Γάνι.