Δεν είναι μόνο ο κίνδυνος του Brexit που πρέπει να ανησυχεί τις αγορές

Δεν είναι μόνο ο κίνδυνος του Brexit που πρέπει να ανησυχεί τις αγορές, υποστηρίζει σε άρθρο γνώμης το MarketWatch, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου θα είναι δραματικό, καθώς όπως ισχυρίζεται, τότε μπορεί να συμβεί ένα Spexit, ένα Grexit, ένα Frexit ή όλα μαζί.


Όπως υποστηρίζεται στο άρθρο, οι αγορές λίγο ως πολύ έχουν προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο ενός Brexit στις 23 Ιουνίου, αλλά δεν έχουν προετοιμαστεί ίσως για τα δραματικά γεγονότα που πιθανόν εξελιχθούν σε Ισπανία, Ελλάδα και Γαλλία.


Συγκεκριμένα, αναφέρει, στην Ισπανία θα πραγματοποιηθούν οι επαναληπτικές εκλογές, κατά τις οποίες μπορεί –όπως αναφέρει- να βγουν ιδιαιτέρως ενισχυμένοι οι ακροαριστεροί Podemos. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται, όπως αναφέρει, για να βρουν τα χρήματα για να εξοφλήσει τα τελευταία της χρέη.

_
Στη Γαλλία αν οι απεργίες κλιμακωθούν, η χώρα μπορεί να βρεθεί κοντά στην εξάντληση των στρατηγικών της αποθεμάτων καυσίμων και τότε υπογραμμίζεται στο άρθρο, πλησιάζει μια συνολική κατάρρευση.


Brexit, Spexit, Grexit και Frexit θα μπορούσαν όλα να συμβούν, αναφέρει το άρθρο και σημειώνει ότι το αποτέλεσμα θα έμοιαζε με “ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα” για τις ευρωπαϊκές αγορές.