ΔΕΗ: Σε ημερήσιο το 306 πρέπει να κατοχυρωθεί για να δώσει ημερήσιο αγοραστικό σήμα… | Mikrometoxos.gr

ΔΕΗ: Σε ημερήσιο το 306 πρέπει να κατοχυρωθεί για να δώσει ημερήσιο αγοραστικό σήμα…

22.06.2016 16:52

Το τελευταίο διάστημα η ΔΕΗ συσσωρεύει ανάμεσα στο 270-335. Ουσιαστικά μία διάσπαση του 335 θα δώσει μεσοπρόθεσμη λύση. Στήριξη κύρια που πρέπει να κρατήσει είναι η περιοχή του 270-280. Όλα δείχνουν πως θα έχουμε σύντομα εξελίξεις.

Η αγορά περιμένει την λύση για τον ΑΔΜΗΕ με το σχέδιο της LAZARD να έχει και τις περισσότερες πιθανότητες. Έτσι το πιο πιθανό είναι το 25% να μεταβιβαστεί στο Ελληνικό δημόσιο και το 24% να πουληθεί σε ιδιώτη.

Η δεύτερη διαδικασία αφορά στο υπόλοιπο 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, το οποίο προβλέπεται να εισφερθεί σε μια εταιρεία holding. Η holding θα έχει την ίδια μετοχική σύνθεση με τη ΔΕΗ, δηλαδή 51% Δημόσιο και 49% free float.

Αυτό σημαίνει ότι οι μέτοχοι της ΔΕΗ θα καταστούν μέτοχοι και της νέας εταιρείας.  Μέσω της holding λοιπόν, το Δημόσιο θα ελέγχει ένα μερίδιο της τάξης του 26% καθώς και το 25% από το μερίδιο που θα εξασφαλιστεί από το στρατηγικό επενδυτή (σύνολο 51%).

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017