Δείτε το πρωτοσέλιδο της «Ημερησίας του Σαββάτου»

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Αποκαλύψεις για το μέλλον των τραπεζών και για τα ασφαλιστικά ταμεία που θα μείνουν – 

Αποκαλύψεις για το μέλλον των τραπεζών και για τα ασφαλιστικά ταμεία που θα μείνουν - Δείτε το πρωτοσέλιδο της «Ημερησίας του Σαββάτου»

 

Με τίτλο «Νέο τοπίο στις τράπεζες – Κρίσιμη μάχη για τη συμμετοχή ιδιωτών», κυκλοφορεί η «Ημερησία του Σαββάτου». Αποκαλύπτει το παρασκήνιο για τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών αλλά και τα στοιχήματα που έχει μπροστά του ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ανακεφαλαιοποίηση. Το καλό σενάριο για ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας αλλά και το κακό για… συντεταγμένη χρεοκοπία.

Επίσης η «ΗτΣ» κυκλοφορεί με μια αποκλειστική συνέντευξη του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου. Το πρόσωπο των ημερών αποκαλύπτει πόσα ταμεία θα μείνουν με το νέο ασφαλιστικό και που θα ενταχθούν μισθωτοί και συνταξιούχοι

Ακόμη:

  • Ξένα funds χτυπούν ακίνητα… μισοτιμής. Εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών έχουν φτάσει στην Αθήνα και αναζητούν ευκαιρίες σε εξοχικά και ξενοδοχεία, μετά την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, πλην της πρώτης κατοικίας, για οφειλέτες του Δημοσίου.
  • Ερχεται νέο φορολογικό «τσουνάμι». Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση θα μοιάζει με «σταγόνα στον ωκεανό» καθώς αλλάζουν οι φορολογικοί συντελεστές, μπαίνει «μαχαίρι» στις φοροαπαλλαγές, έρχονται επιβαρύνσεις σε αγρότες και ιδιοκτήτες ακινήτων
  • Επίσης, ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την κατάρρευση βασικών δομών του κράτους. Στο «κόκκινο» Υγεία, παιδεία, εφορίες, ταμεία, συγκοινωνίες, δικαιοσύνη.

 

Η «Ημερησία του Σαββάτου» φιλοξενεί ακόμη δύο πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις.

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, τονίζει: «Δεν είμαστε κυβέρνηση κλητήρων».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ αναφέρει: «Δεν θέλω να γίνω ”Πρόεδρος” σε μια μικρή και γκρίζα παράταξη.

 

Τέλος, με την «ΗτΣ» συνεχίζεται η μεγάλη εκδοτική προσφορά με τα μεγάλα έργα του Νίκου Καζαντζάκη. Αυτό το Σάββατο: «Όφις και Κρίνο»

Το Όφις και Κρίνο συγκαταλέγεται στα πρώτα λογοτεχνικά έργα του Έλληνα συγγραφέα. Το βιβλίο γράφτηκε το 1905 – πιθανόν στο Ηράκλειο – αποτελώντας έτσι, το πρώτο βιβλίο του Καζαντζάκη. Ο ίδιος ο συγγραφέας, αργότερα, θα έχει αλληλοσυγκρουόμενα αισθήματα για το έργο του. Ο συγγραφέας ήταν μόλις 20 ετών όταν το ολοκλήρωνε και το βιβλίο εκδόθηκε υπό το φιλολογικό ψευδώνυμο, “Κάρμα Νιρβαμή”. Το βιβλίο έχει τη μορφή του ημερολογίου και περιγράφονται σ’ αυτό, οι νεανικές ανησυχίες του Καζαντζάκη για τη ζωή και τον θάνατο, τη γυναίκα και τον έρωτα.