“Τηλεμαχία” με 6 θεματικούς κύκλους και με ερωτήσεις μεταξύ των αρχηγών | Mikrometoxos.gr

“Τηλεμαχία” με 6 θεματικούς κύκλους και με ερωτήσεις μεταξύ των αρχηγών

05.09.2015 18:46

Περισσότερο ενδιαφέρον από τα προηγούμενα αναμένεται να έχει το Debate μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών. Τι αλλάζει σε σχέση με το παρελθόν. Αναλυτικά οι όροι της τηλεμαχίας

Οι όροι του debate περιλαμβάνονται σε κείμενο στο οποίο κατέληξε η άτυπη Διακομματική μετά από τρεις συνεχείς συσκέψεις.

ΟΡΟΙ του DEBATE

H τηλεμαχία θα γίνει την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στο στούντιο της ΕΡΤ, με συντονιστή δημοσιογράφο της ΕΡΤ και θα αρχίσει στις 21:00. Ερωτήσεις θα υποβάλλουν εκπρόσωποι από τους πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς (ΑΝΤ1, ALPHA, E TV, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR).

Tους δημοσιογράφους τους επιλέγουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Μοναδική προϋπόθεση να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ. Θεωρείται αυτονόητο ότι οι δημοσιογράφοι δεσμεύονται από τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

Θεματικοί κύκλοι συζήτησης

1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία

2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική

3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική-προσφυγικό

4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική – ‘Αμυνα

5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του καθε δημοσιογράφου

6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε Αρχηγού και δυνατότητα αν θέλει να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως του έχει ήδη υποβληθεί.

Χρόνος τοποθέτησης: Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση διαρκεί έως 30”. Η απάντηση διαρκεί έως 1.30 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης διαρκεί έως 15”και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30”.

Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός έχει στη διάθεσή του 1.30 λεπτό ανά γύρο.

Η σειρά τοποθέτησης των δημοσιογράφων στο πάνελ, καθορίζεται από τους ίδιους και η σειρά των αρχηγών ανάλογα με την κοινοβουλευτική δύναμη.

news247

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017