Δήμαρχος Γλυφάδας: Υγειονομική βόμβα το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού

Δήμαρχος Γλυφάδας: Υγειονομική βόμβα το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού

Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στον Πειραιά, αφού συνολικά 3.734 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στο λιμάνι, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση που πραγματοποίησε εχθές το βράδυ το Λιμενικό Σώμα.

Εχθές τη νύχτα κατέπλευσε στον Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» που ωστόσο μετέφερε μόνο τρεις μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, φορτηγό πλοίο, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας, προχώρησε εχθές βράδυ στην περισυλλογή 41 προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονταν σε ξύλινη λέμβο 95 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου. Μετά τη διάσωσή τους, οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Δήμαρχος Γλυφάδας: «Ντροπή» η δομή φιλοξενίας στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού

Στο μεταξύ, κρίσιμη είναι και η κατάσταση στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου φιλοξενούνται χιλιάδες πρόσφυγες.

Όπως δήλωσε σήμερα στο ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, παρά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης ότι η φιλοξενία των μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή θα διαρκούσε μέχρι το τέλος Μαρτίου, μέχρι τώρα δεν έχει υλοποιηθεί καμία από τις δεσμεύσεις των αρμόδιων αρχών.

Όπως τόνισε ο κ. Παπανικολάου, οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις στο πρώην αερολιμένα είναι τελείως ακατάλληλες για την φιλοξενία τόσων ατόμων, ενώ η άνοδος της θερμοκρασίας δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για τη διαβίωση τόσο των ίδιων των προσφύγων όσο και τον κατοίκων της περιοχής.

«Όσο ανοίγει ο καιρός η δημόσια υγεία κινδυνεύει με την εξάπλωση ασθενειών» τόνισε ο δήμαρχος Γλυφάδας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται για «δομή» φιλοξενίας αλλά για «ντροπή».

Όπως τόνισε μάλιστα, έχει στείλει το τελευταίο διάστημα δύο επιστολές στον Πρωθυπουργό περιγράφοντάς του την κρισιμότητα της κατάστασης, χωρίς ωστόσο να λάβει οποιαδήποτε απάντηση.