Δέκα περιοχές-καταφύγια για το τέλος του κόσμου | Mikrometoxos.gr

Δέκα περιοχές-καταφύγια για το τέλος του κόσμου

02.01.2016 11:16

Δέκα περιοχές-καταφύγια για το τέλος του κόσμου

Ποιες περιοχές θα παραμείνουν φρούρια σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας όταν όλα γύρω θα αλλάζουν (Pics)

Τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής που προκάλεσε η ανθρώπινη ασυδοσία έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται ορατά σε όλον τον πλανήτη-το ίδιο και οι συνέπειές τους. Πολύ σύντομα, η θερμοκρασία του πλανήτη θα έχει αυξηθεί κατά 1 βαθμό Κελσίου-για πρώτη φορά από το 1900- προκαλώντας ακραία καιρικά φαινόμενα.

Κάποιες περιοχές του πλανήτη, όμως, θεωρείται από τους επιστήμονες πως θα μείνουν ανεπηρέαστες από την καταστροφή. Ας δούμε ποιες είναι αυτές!

AdTech Ad

1. ΙΣΛΑΝΔΙΑ

 

Η Ισλανδία είναι μακράν η πιο απομονωμένη χώρα της Ευρώπης, βρίσκεται εκατοντάδες μίλια μακριά από οποιαδήποτε άλλη. Η χώρα είναι επίσης γεμάτη με χρήσιμους φυσικούς πόρους. Τροφοδοτείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τη γεωθερμική ενέργεια χάρη στα πολλά ενεργά ηφαίστεια και τα παράκτια ύδατά της.

2. ΝΤΕΝΒΕΡ

 

Η περιοχή του Ντένβερ διαθέτει Ντένβερ διαθέτει πλούσια κοιτάσματα σχιστολιθικού πετρελαίου. Βρίσκεται ένα μίλι πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από βουνά. Η γεωγραφική της θέση την καθιστά εξαιρετική επιλογή κατοίκησης σε περίπτωση υπερθέρμανσης του πλανήτη. Μάλιστα, η υπερθέρμανση θα την βοηθήσει να γίνει απίστευτα εύφορη.

3. ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ

 

Η Ανταρκτική είναι ίσως ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη του κόσμου και αυτό την καθιστά τέλειο σημείο για να κρυφτείτε όταν έρθει το τέλος του κόσμου. Εάν καταφέρετε να φτάσετε εκεί με αρκετά τρόφιμα για να επιβιώσετε στο κρύο, μπορείτε να ζήσετε σε μία από τις τοπικές καλύβες.

4. ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ

 

Ακόμη και όταν όλα στον πλανήτη πάνε στραβά, στο Κέιπ Τάουν η ζωή θα συνέχιζε να κυλάει ήσυχα. Η οικονομία της χώρας δεν θυμίζει σε τίποτα τις οικονομίες της Βόρειας Αφρικής, ενώ παράλληλα είναι ανεπηρέαστη από τη δυτική επιρροή.

Δείτε και τις υπόλοιπες πόλεις

(Πηγή: Frotunegreece)

Περισσότερα: Fortunegreece

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017