Γ.Στουρνάρας: Το Grexit είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει - Θα υπάρξει συμφωνία - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Γ.Στουρνάρας: Το Grexit είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει – Θα υπάρξει συμφωνία

29.01.2016 11:19
Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2016 υπογράμμισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Την θέση ότι το Grexit είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει οριστικά διατύπωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας.

Σε συνέντευξη του στους Financial Times ο κ.Στουρνάρας ερωτηθείς για το εάν είναι αδύνατο να συμβεί το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, απάντησε «καταφατικά». «Το  Grexit είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει» είπε ο διοικητής της ΤτΕ, ο οποίος εκτίμησε ότι «αργά ή γρήγορα» θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές ενώ υποστήριξε πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2016, υπό την προϋπόθεση ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί θετικά.
….
Όπως είπε, το 2015 θα τελειώσει με μηδενική ανάπτυξη 0% ή οριακά αρνητική αλλά «είναι πολύ καλύτερα από το -2,5% που περιμέναμε». «Από την έναρξη της κρίσης, το 2009, έχουμε πραγματοποιήσει τα δύο τρίτα των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Απομένει το ασφαλιστικό, το οποίο είναι και το πιο δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας θα έχουμε συμφωνία…» τόνισε ο κ.Στουρνάρας.
…..
Ερωτηθείς για την προσφυγική κρίση ο κ.Στουρνάρας τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, επισημαίνοντας ότι όπως φαίνεται από τις αναλύσεις που έχουμε παρουσιάσει στο εξωτερικό, «τα οφέλη καρπούνται οι χώρες που φιλοξενούν τελικώς τους πρόσφυγες και το κόστος καλούνται να το πληρώσουν οι χώρες διέλευσης». Όπως είπε, η Τράπεζα της Ελλάδας υπολογίζει στο 0,3% με 0,4% του ΑΕΠ το άμεσο κόστος στην Ελλάδα από την προσφυγική κρίση, υπογραμμίζοντας ότι το έμμεσο κόστος είναι σαφώς μεγαλύτερο.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017