Γ.Ντάισελμπλουμ: «Είμαστε κοντά, χρειάζεται μόνον μια επιπλέον εγγύηση» | Mikrometoxos.gr

Γ.Ντάισελμπλουμ: «Είμαστε κοντά, χρειάζεται μόνον μια επιπλέον εγγύηση»

29.04.2016 19:58

«Υπάρχει μια συμφωνία αρχής σε σχέση με την πρώτη δέσμη που ισοδυναμεί με το 3% του ΑΕΠ. Λείπει η συμφωνία για το δεύτερο κεφάλαιο, τα αυτόματα μέτρα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Αθήνα δεν πετύχει το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% το 2018. Οι προβλέψεις αποκλίνουν, το ΔΝΤ επιθυμεί να έχει μια ασφάλεια. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό είναι δύσκολο. Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να μην μπουν σε ισχύ», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει μια συμφωνία στον ορίζοντα, με συγκεκριμένους στόχους. Αυτό έχω να πω», τόνισε ο Γερούν Ντάισλεμπλουμ. Χαρακτήρισε μηδενική την εμπιστοσύνη στην Αθήνα «πριν από ένα χρόνο» αλλά όπως είπε «στη συνέχεια έγιναν μεγάλα βήματα προόδου». «Είμαστε κοντά, χρειάζεται μόνον μια επιπλέον εγγύηση», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα για σύγκληση έκτατης Ευρωπαϊκής Συνόδου, εκτιμά ότι «δεν θα βοηθούσε» από τη στιγμή που «το Eurogroup πρέπει και μπορεί να λύσει το θέμα». «Θα βρεθούμε και πάλι στις 9 Μαΐου στις Βρυξέλλες» συμπλήρωσε καταλήγοντας ο Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017