Γκρίνιες ένθεν κακείθεν για τον αρραβώνα Κουβέλη – ΣΥΡΙΖΑ | Mikrometoxos.gr

Γκρίνιες ένθεν κακείθεν για τον αρραβώνα Κουβέλη – ΣΥΡΙΖΑ

03.02.2016 20:25

της Ισιδώρας Μαρτίνου

Το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Φώτη Κουβέλη θεωρήθηκε ως προάγγελος μιας συνεργασίας που άργησε περίπου δύο χρόνια να γίνει και -κατά ορισμένους- ο Πρωθυπουργός το χρωστάει στο πρώην πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015. Το φλερτ, ωστόσο, που μετατράπηκε σε αρραβώνα και έχει εκκρεμότητα να οριστεί η ημερομηνία γάμου, δεν άρεσε σε όλους με αποτέλεσμα να ειπωθούν «κακίες» και από τις δύο πλευρές.

Το ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα που υπήρξε στη συνάντηση ανάμεσα στον κ. Κουβέλη και τον Πρωθυπουργό έδειξε ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών έχουν επιστρέψει στις παλιές καλές ημέρες του Συνασπισμού. Κατά την είσοδό του στο Μαξίμου ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έγινε δεκτός με θερμούς εναγκαλισμούς τόσο από τον υπουργός Επικρατείας και στενότερο συνεργάτη του πρωθυπουργού, Νίκο Παππά, όσο και τον σύμβουλο του κ. Τσίπρα,Τάκη Παυλόπουλο με τον οποίο ήταν μαζί από τα χρόνια του ΚΚΕ(εσ.). Η άνεση που υπήρχε ανάμεσα στους κ.κ. Τσίπρα και Κουβέλη, τα χαμόγελα και η οικειότητα έδειξαν ότι υπάρχει λαμπρό μέλλον στη, σχεδόν έτοιμη, συνεργασία τους στο πλαίσιο της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, λίγο πιο μακριά, στην Κουμουνδούρου, αλλά και στους πρώην συνεργάτες του κ. Κουβέλη που απορροφήθηκαν από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, υπήρξαν μεμονωμένες ενστάσεις. Όπως η αντίδραση του στενού-πλέον- συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά (για την ακρίβεια του νυν προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου), του κ. Θόδωρου Μαργαρίτη. Με μια ανάρτηση στο Facebook έδειξε την ενόχληση αλλά και την άποψη των ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για τον συμβολισμό της συνάντησης:

«Με τον Φώτη συμπορεύτηκα πολλά χρόνια. Θέλω να πω όμως με αφορμή την σημερινή του συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα καθαρά μια σκέψη .

Ο Φ. Κουβέλης είχε μια ιστορική διαδρομή με προβεβλημένες θέσεις για πάρα πολλά χρόνια. Πιστεύω ότι αντί να διεκδικεί νέους ρόλους μέσα από την επιστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει την υπομονή να κάτσει για λίγο στην “άκρη” ώστε να σκεφτεί την πορεία του, τα όποια λάθη του, τις νέες προτεραιότητες. Λυπάμαι…..ο αναστοχασμός είναι ο καλύτερος δρόμος από την αγωνία για κεντρικούς ρόλους. Και μάλιστα από έναν πολιτικό που έπαιξε πολλούς!»

Σχολιάστηκε, μάλιστα, και το γεγονός ότι το ραντεβού Τσίπρα-Κουβέλη ορίστηκε λίγο μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με την Φώφη Γεννηματά, με το Μαξίμου πάντως να απαντά ότι δεν έγινε σκόπιμα.

Την ίδια ώρα, και στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν μικρές γκρίνιες από όσους κρατούν ακόμα λίγο από… Αριστερά. Λένε ότι «η θητεία του Φώτη στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, δεν είναι και το καλύτερο μήνυμα που μπορεί να δώσει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», καθώς ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ταυτίστηκε με τις πιο νεοφιλελεύθερες και καταστροφικές πολιτικές που εφήρμοσε η τότε κυβέρνηση. Συμβολικά, λένε οι ίδιες πηγές, το να γίνονται τέτοιες συνεργασίες τώρα που η κυβέρνηση πάει να περάσει αντίστοιχα μέτρα, θα ενισχύσουν την άποψη ότι «όλοι ίδιοι είναι».

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ usay.gr ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017