Για πρώτη φορά υπάρχει έλεγχος του Μνημονίου σε μια χώρα

«Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι θα κλείσει θετικά για την ελληνική οικονομία η τρέχουσα πρώτη αξιολόγηση»

Για πρώτη φορά υπάρχει έλεγχος του Μνημονίου σε μια χώρα, ανέφερε για την Ελλάδα ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν, Παναγιώτης Καρβούνης, γεγονός που λειτουργεί προς όφελος της διαφάνειας στην διαχείριση του.
.
Ο κ. Καρβούνης, σε σημερινή του συνέντευξη του στον «Αθήνα 9.84», χαρακτήρισε ως «σημαντική» την αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα την τρέχουσα εβδομάδα, τονίζοντας πως «μία πολύ σημαντική περίοδος ανοίγεται μπροστά μας».
«Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι θα κλείσει θετικά για την ελληνική οικονομία η τρέχουσα πρώτη αξιολόγηση.
.
Καθίσταται δυνατόν να κλείσουμε την συμφωνία, να κλείσουμε δηλαδή την πρώτη αξιολόγηση και όχι μόνο να πάρουμε τη δόση, αλλά να έχουμε και την συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους.
.
Στόχος, είναι, αν όχι η 22α Απριλίου (ημέρα που συνεδριάζει το Eurogroup), οι αρχές Μαΐου», δήλωσε μεταξύ άλλων στον σταθμό ο Έλληνας αξιωματούχος.
.
Σε ερώτηση για «κόκκινα δάνεια», ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν ανέφερε: «Νομίζω ότι είναι πολύ σοβαρό να ρυθμιστεί αυτό το θέμα, για να υπάρξει ανάκαμψη στη χώρα μας.
.
Ελπίζω αυτό, όπως και τα άλλα θέματα –ασφαλιστικό, δημοσιονομικό, του νέου υπερ-ταμείου, της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, της δημόσιας διοίκησης- να κλείσουν. Όλοι θέλουν η Ελλάδα να πάει μπροστά και να κάνει το επόμενο βήμα»