Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα; – Να μην υπάρξει αριστερό άλλοθι και να μην αποτελέσει η ΝΔ δεξιά παρένθεση

  • Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα; – Να μην υπάρξει αριστερό άλλοθι και να μην αποτελέσει η ΝΔ δεξιά παρένθεση
Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ελέγχει τα συνδικάτα και ψήφισε το μνημόνιο πρέπει να το εφαρμόσει….
Αξιολογώντας τις πολιτικές εξελίξεις με εθνικά κριτήρια και όχι κομματικά κριτήρια ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα και η ΝΔ δεύτερο κόμμα.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά σε μια τόσο κρίσιμη προεκλογική περίοδο, τα πολικά κόμματα απέκρυψαν την αλήθεια για τους νέους φόρους, τις μειώσεις στις συντάξεις και γενικώς το κύμα, το σαρωτικό κύμα φόρων που έρχονται.
Ταυτόχρονα ο Juncker ο πρόεδρος της ΕΕ προειδοποιεί ότι για την Ελλάδα είναι η τελευταία ευκαιρία ενώ ο επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε ότι η Ελλάδα θα αποφασίσει αν θέλει να γίνει Βόρειος ή Νότιος Κορέα (οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών είναι χαοτικές ως προς την οικονομία και την ελευθερία).
Η ΕΕ προειδοποιεί, τονίζοντας ότι το Grexit δεν έχει φύγει από το τραπέζι. Λαμβάνοντας υπόψη τις καταιγιστικές εξελίξεις που θα υπάρξουν, με νέα μέτρα και νέες απαιτήσεις από την Τρόικα, με βάση ασφαλείς πληροφορίες μεταξύ πρώτης και δεύτερης αξιολόγησης θα υπάρξει νέα επί τα χείρω αναθεώρηση ορισμένων μέτρων του τρίτου μνημονίου καθώς διαπιστώνουν ότι υπάρχουν αποκλείσεις στους στόχους – προβλέψεις του 2016.
Καθίσταται κατανοητό ότι έρχονται πολύ σκληρότερα μέτρα από αυτά που έχουν προβλεφθεί στο μνημόνιο ενώ ταυτόχρονα η λύση για το χρέος – αν τελικώς δοθεί εντός του 2015 – θα περιλαμβάνει επιμήκυνση 50 χρόνια και μείωση επιτοκίων ίσως στο 1%. Η λύση αυτή για το χρέος είναι λογιστική και δεν μειώνει το χρέος το οποίο μετά τις αποπληρωμές εκτινάσσεται στο 200% όπως έχει προβλέψει το ΔΝΤ. Με δεδομένο ότι τα μέτρα σοκ που έρχονται θα είναι χειρότερα από ότι αρχικώς είχαν εκτιμηθεί είναι απαραίτητο ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα για τους εξής λόγους

 

1)Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπαίτιος για την εθνική τραγωδία του τρίτου μνημονίου.
Δεν υπάρχει δικαιολογία, ούτε υποκειμενική κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε, επέβαλλε capital controls και φόρτωσε τον ελληνικό λαό με νέα ανακεφαλαιοποίηση 10-11 ή 14 δισεκ. ευρώ.
Το τρίτο μνημόνιο αποτελεί σοκ χωρίς να περιλαμβάνει θεραπεία και σύντομα θα καταδειχθεί το νέο αδιέξοδο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υποστεί τις συνέπειες της αποτυχίας και τις συνέπειες της αποτυχίας θα της υποστεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση και εφαρμόζει μνημόνιο.

2)Ο ΣΥΡΙΖΑ αν είναι πρώτο κόμμα θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να αξιολογήσει την εναλλακτική της συγκυβέρνησης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι – και τους ΑΝΕΛ αν μπουν στην Βουλή – δεν μπορεί να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση.
Η βιαιότητα της πολιτικής φθοράς δεν θα έχει κανένα προηγούμενο.

3)Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την παταγώδη αποτυχία του, φαίνεται ακόμη ότι μερίδα αναποφάσιστων θέλει να δώσει δεύτερη ευκαιρία.
Το ρεύμα αυτό της δεύτερης ευκαιρίας είναι πολύ περιορισμένο αλλά υπάρχει στους κόλπους των αναποφάσιστων.

4)Αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ με μαθηματική ακρίβεια θα αποδειχθεί σε 6 μήνες κεντροδεξιά παρένθεση.
Η ΝΔ θα καταρρεύσει ακόμη περισσότερο αν υλοποιήσει τα μέτρα του μνημονίου.
Μπορεί η ΝΔ να επικαλείται ότι εφαρμόζει ένα μνημόνιο που ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε με την ΕΕ αλλά υπάρχει και ένα άλλο επιχείρημα ότι και η ΝΔ ψήφισε το τραγικό τρίτο μνημόνιο.

5) Η ΝΔ δημοσκοπικά φαίνεται να έχει πιάσει οροφή κοινώς να έχει εξαντλήσει τις δεξαμενές από τις οποίες θα μπορούσε να αντλήσει ψηφοφόρους.

6)Μόνο με συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ και με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού θα μπορούσε να προκύψει σταθερή κυβέρνηση.
Με κορμό την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση η ΝΔ θα έχει ημερομηνία άδοξης λήξεως.
Επίσης και με κυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ επίσης θα έχει ημερομηνία άδοξης λήξεως.

7)Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ελέγχει τα συνδικάτα και ψήφισε το μνημόνιο πρέπει να το εφαρμόσει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αν είναι πρώτο κόμμα θα έχει κάθε λόγο να συγκυβερνήσει με την ΝΔ.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα θα έχει κάθε λόγο να παραμείνει στην αντιπολίτευση με στόχο να φθείρει την κυβέρνηση.

8)Επειδή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υπερισχύσει η μικροπολιτική και όχι το εθνικό συμφέρον είναι προτιμότερο ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα και δεύτερη η ΝΔ.
Η Χρυσή Αυγή θα είναι τρίτο κόμμα με αυξανόμενα ποσοστά και με προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης.

www.bankingnews.gr