Γιατί οι τζιχαντιστές δεν χτυπούν (προς το παρόν) στην Ελλάδα | Mikrometoxos.gr

Γιατί οι τζιχαντιστές δεν χτυπούν (προς το παρόν) στην Ελλάδα

23.11.2015 02:15

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως για την εκτίμηση της ΕΥΠ όσον αφορά τη δράση των Τζιχαντιστών στην Ελλάδα.

Κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης από τζιχαντιστές στην Ελλάδα αποκλείεται προς το παρόν από τους ειδικούς σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δράση ακραίων ισλαμιστών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών οι Τζιχαντιστές έχουν στήσει δίκτυα στην Ελλάδα προκειμένου να διευκολύνουν ομάδες τρομοκρατών που κατευθύνονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πρόκειται για δίκτυα υποστήριξης που αναλαμβάνουν την επιμελητεία, τη χρηματοδότηση των ομάδων, την κατασκευή πλαστών εγγράφων αλλά και την αγορά όπλων στην περίπτωση που χρειαστεί.

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι η πύλη εισόδου για τους Τζιχαντιστές στην Ευρώπη σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο τα δίκτυα υποστήριξης.

Οποιοδήποτε χτύπημα εκτιμούν οι ειδικοί θα τινάξει στον αέρα ολόκληρο το μυστικό δίκτυο, θέτοντας σε κίνδυνο τις ομάδες κρούσης που στέλνει ο ISIS σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Οι ειδικοί για θέματα τρομοκρατίας εκτιμούν ότι εξακολουθεί να υπάρχει κάποια επικινδυνότητα για χτύπημα στην Ελλάδα. Αλλά αυτό αφορά τις δομές και τα κτίρια που στεγάζονται ξένες αντιπροσωπείες.

Στην κατεύθυνση αυτή έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας σε πρεσβείες, κατοικίες διπλωματών αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις που συνδέονται με γαλλικά, βρετανικά και αμερικανικά συμφέροντα.

Ενισχύθηκε επίσης η ασφάλεια στη ρωσική πρεσβεία και μια σειρά άλλα κτίρια αντιπροσωπειών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους, σύμφωνα πάντα με το ακραίο σενάριο.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017