Γιατί οι Καναδοί τα δίνουν όλα για τις Σκουριές [τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού…] | Mikrometoxos.gr

Γιατί οι Καναδοί τα δίνουν όλα για τις Σκουριές [τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού…]

17.09.2015 03:09

Γιατί οι Καναδοί τα δίνουν όλα για τις Σκουριές

Δημοσιεύθηκε: 16 Σεπτεμβρίου 2015 – 07:57

Γιατί οι Καναδοί τα δίνουν όλα για τις Σκουριές

Μια ιδέα για τον σκληρό αγώνα της καναδικής Eldorado Gold, ώστε να προχωρήσει η επένδυση στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, δίνουν τα στοιχεία της εταιρείας για τα εξακριβωμένα αποθέματα χρυσού στην περιοχή που εκμεταλλεύεται.

Όπως προκύπτει από τις παρουσιάσεις του καναδικού ομίλου, η έκταση της Χαλκιδικής που εκμεταλλεύεται περιέχει τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού μεταξύ των μεταλλείων που εκμεταλλεύεται ή διαθέτει άδειες. Συγκεκριμένα, στις περιοχές της Ολυμπιάδας και των Σκουριών, τα συνολικά εξακριβωμένα και πιθανά αποθέματα χρυσού προσεγγίζουν τα 7.888.000 ουγκιές,νούμερο που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μετά τη «ναυαρχίδα» της Eldorado Gold, το μεταλλείο Kisladag στη γειτονική Τουρκία.

chameleon-catch

Στην ουσία, τα Μεταλλεία Κασσάνδρας συνεισφέρουν περισσότερο από το ένα τέταρτο των συνολικών εξακριβωμένων και πιθανών αποθεμάτων στις 13 περιοχές ανά τον κόσμο (Τουρκία, Κίνα, Βραζιλία, Ρουμανία) που η Eldorado Gold διαθέτει ορυχεία, εν λειτουργία ή όχι.

Τα μεγάλα αποθέματα και οι συνεχείς κόντρες με την τοπική κοινωνία και την (τελευταία) κυβέρνηση ανάγκασαν τους Καναδούς να συμπεριλάβουν, στην παρουσίαση του Σεπτεμβρίου προς τους αναλυτές, ειδική σελίδα με στοιχεία για τη δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Στην παρουσίαση αναφέρουν πως μόνο το 2014 επένδυσαν περίπου 260 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, από τα οποία 160 εκατ. σε προμηθευτές, 50 εκατ. στο δημόσιο και 52 εκατ. σε μισθούς και άλλες παροχές στην τοπική κοινωνία.

chameleon-catch

Για την ανάπτυξη των Σκουριών και της Ολυμπιάδας έχουν επενδυθεί 450 εκατ. ευρώ από το 2012 μέχρι σήμερα, ενώ περίπου το 30% των φορτίων κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αφορούν στη δραστηριότητα της Eldorado Gold. Προστίθεται, επίσης, πως την επόμενη 20ετία το ελληνικό δημόσιο πρόκειται να εισπράξει περί το ένα δισ. ευρώ σε άμεσους φόρους, ενώ θα ενισχυθούν οι εξαγωγές κατά περίπου 550 εκατ. ευρώ ετησίως (ανάλογα με τις τιμές των μετάλλων).

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017