Γιατί η Alpha Finance, δίνει τιμή-στόχο 9,50 ευρώ για τη ΔΕΗ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Γιατί η Alpha Finance, δίνει τιμή-στόχο 9,50 ευρώ για τη ΔΕΗ

22.09.2015 13:14

Για το εγχώριο ενεργειακό status και την αξία της ΔΕΗ, πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί. Σε αντίθεση, όμως, με το σύνολο των άλλων ΑΧΕ, υπάρχει και μία χρηματιστηριακή, που πιστεύει ότι στην αποτίμηση του 1,2 δισ. ευρώ, η μετοχή της εισηγμένης επιχείρησης, εξακολουθεί να είναι φθηνή.

http://www.sportandbusiness.gr/markets/item/52298-giati-i-alpha-finance-dinei-timi-stoxo-9-5-evro-gia-ti-dei

Ειδικότερα, η  Alpha Finance, έχει συμπεριλάβει τη μετοχή της ΔΕΗ στο μοντέλο πορτοφόλιό της, με τιμή τα 9,5 ευρώ. Η εν λόγω χρηματιστηριακή, σε αντίθεση με άλλες και παρά το ότι κατά τη διάρκεια του 2015 τα ανεξόφλητα υπόλοιπα προς την επιχείρηση έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, βλέπει ότι θα έχει σημαντικά οφέλη από την μεγάλη (και σε διάρκεια) πτώση των τιμών του πετρελαίου και συνεπακόλουθα και του φυσικού αερίου. Και για τον λόγο, δίνει τιμή-στόχο τα 9,5 ευρώ, ακόμα και με υπολογισμό μηδενικών αυξήσεων των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Στο γράφημα που συνοδεύει το κείμενο, ακόμα και στο χειρότερο σενάριο, η τιμή-στόχος είναι τα 5,1 ευρώ. Προσέξτε, όμως: αν το ελληνικό 10ετές ομόλογο, βρεθεί να έχει ίδια απόδοση με το πορτογαλικό, τότε η τιμή-στόχος εκτοξεύεται στα 15,4 ευρώ. Και αυτό, με το μπρεντ στα 60 δολ./βαρέλι, ευρωδόλαρο στο 1,10 και κονδύλια 302 εκατ. ευρώ για ρύπους το 2015.

Εμείς, να συμπληρώσουμε ότι με P/BV 0,20, η μετοχή της ΔΕΗ, είναι βαθιά υποτιμημένη. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι η νέα μονάδα Πτολεμαΐδα 5, θα κοστίσει 1,4 δισ. ευρώ και ότι η αποτίμηση σήμερα της ΔΕΗ, βρίσκεται στο 1,2 δισ. ευρώ.

Παρεμπιμπτόντως, μάλλον σύντομα θα υπάρξουν ευχάριστα νέα για τους μετόχους της επιχείρησης…

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017