Γιατί η Μίντλετον κάθεται πάντα με τα γόνατα ενωμένα (και γιατί να το κάνεις και εσύ) [εικόνες] | Mikrometoxos.gr

Γιατί η Μίντλετον κάθεται πάντα με τα γόνατα ενωμένα (και γιατί να το κάνεις και εσύ) [εικόνες]

29.04.2016 18:13

Kαι η βασιλική ζωή έχει τις… δυσκολίες της. Κάθε κίνηση των μελών τέτοιων οικογενειών είναι μελετημένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του. Για παράδειγμα, ο τρόπος που κάθονται. Η Κέιτ Μίντλετον είναι η απόδειξη…

Η δούκισσα του Κέιμπριτζ έχει έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο κάθεται, ο οποίος τη βοηθά να παίρνει κάθε φορά την τέλεια πόζα για τις φωτογραφίες και να προστατεύεται από… ατυχήματα.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΕΡΑ/MARK COOTE

Πώς κάθεται

Ετσι, η Κέιτ Μίντλετον κάθε φορά που πρέπει να… βολευτεί σε κάποιο κάθισμα και γνωρίζει ότι κάμερες και φώτα είναι όλα πάνω της, κάθεται ως εξής: Ενώνει σφιχτά τους αστραγάλους και τα γόνατά της και δίνει στα πόδια της μια κλίση προς τα δεξιά. Δημιουργεί έτσι μια εικόνα με ένα… ζιγκ ζαγκ αποτέλεσμα. Αυτό είναι το μυστικό της για να βγάζει πάντα τέλειες και σύμφωνα με το πρωτόκολλο φωτογραφίες.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ANTHONY DEVLIN / PA

«Η κλίση της δούκισσας»

Μάλιστα η στάση αυτή έχει και το δικό της όνομα: «Η κλίση της δούκισσας». «Τη στάση αυτή υιοθετεί μια κυρία όταν πρόκειται να κάτσει σε μια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα και πρέπει παράλληλα να έχει μια σωστή στάση σώματος γιατί απλά βρίσκεται σε δημόσια θέα» τονίζει η Μίκα Μέγιερ, εμπειρογνώμονας της βασιλικής εθιμοτυπίας.

Μάλιστα αναφέρει ότι πρόκειται για την ιδανική στάση για μια γυναίκα γιατί «δεν έχει ποτέ την κάμερα σε ευθεία και η ελαφρά κλίση των γονάτων δημιουργεί ένα εφέ ζιγκ-ζαγκ (όταν μια γυναίκα φορά φούστα ή φόρεμα) που κολακεύει τα πόδια και έτσι στις φωτογραφίες φαίνονται πάντα πιο κομψά και πιο μακριά».

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΕΡΑ/TIM CHONG / POOL

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΕΡΑ/MAURIZIO GAMBARINI

Πώς μπορείς να κάτσεις και εσύ σαν τη Μίντλετον

Η Μέγιερ εξηγεί ότι το κλειδί για να πετύχει κανείς την τέλεια «κλίση της δούκισσας» είναι να τοποθετήσετε σωστά τους ώμους σας, ίσια, χωρίς να γέρνουν, σαν να σχηματίζεται ένα τέλειο τετράγωνο, ενώ παράλληλα κρατάτε τον κορμό σας σε ίσια στάση. Τα γόνατα και οι αστράγαλοι πρέπει να είναι ενωμένα και να έχουν μια ελαφριά κλίση, ενώ τα χέρια πρέπει να είναι σταυρωμένα και ακουμπισμένα στην… αγκαλιά σας, ψηλά στα πόδια σας δηλαδή.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΕΡΑ/MONEY SHARMA / POOL

Η Κέιτ αντιγράφει πάντα την Νταϊάνα

Φυσικά, η Κέιτ Μίντλετον δεν είναι η πρώτη που λάνσαρε την εν λόγω στάση. Απλά αντέγραψε, όπως και στον τρόπο ντυσίματος, την πριγκίπισσα Νταϊάνα η οποία τις περισσότερες φορές τοποθετούσε, καθώς καθόταν, τα μακριά της πόδια ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Ακριβώς έτσι είχε κάτσει και στο περίφημο παγκάκι του Ταζ Μαχάλ, το 1992, όταν είχε φωτογραφηθεί μόνη της…

Φωτογραφία: ΑΠΕ/Kazuhiro NOGI

Φωτογραφία: ΑΠΕ/Dylan MARTINEZ

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει μια γυναίκα όταν κάθεται

Από την άλλη, επισημαίνοντας το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει μια γυναίκα καθώς κάθεται, η Μέγιερ επισημαίνει: «Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να σταυρώσει τα γόνατά της. Σε εξαιρετική περίπτωση και αν είναι απαραίτητο επιτρέπεται μόνο να σταυρώσει τους αστραγάλους της. «Είναι σοφιστικέ, προστατεύει από… ατυχήματα και κάνει τις γυναίκες να φαίνονται επίσης τέλειες στις φωτογραφίες».

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΕΡΑ/KIRSTY WiIGGLESWORTH / PA WIRE

Πηγή: Γιατί η Μίντλετον κάθεται πάντα με τα γόνατα ενωμένα (και γιατί να το κάνεις και εσύ) [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/264023/giati-i-mintleton-kathetai-panta-me-ta-gonata-enomena-kai-giati-na-kaneis-kai-esy#ixzz47E8b0KdQ

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017