Γιάννης Μπαλάφας: Μέχρι την Τρίτη η συμφωνία με τους δανειστές-Επίθεση στο ΔΝΤ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Γιάννης Μπαλάφας: Μέχρι την Τρίτη η συμφωνία με τους δανειστές-Επίθεση στο ΔΝΤ

09.04.2016 10:13

“Το αργότερο μέχρι την Τρίτη, θα υπάρξει συμφωνία” εκτίμησε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας. Διαβεβαίωσε δε, ότι “η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όσο γίνεται πιο γρήγορα”. Ενώ επιτέθηκε στο ΔΝΤ, δηλώνοντας ότι έχει πέσει έξω σε όλες του στις προβλέψεις τα τέσσερα τελευταία χρόνια. “Το ΔΝΤ είναι άλλη περίπτωση (από τους Ευρωπαίους)” πρόσθεσε.

“Θα είναι μια δύσκολη συμφωνία, το ξέραμε από το καλοκαίρι… μας επιβάλουν μέτρα που έχουν αρνητικές επιπτώσεις” πρόσθεσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, υποστήριξε όμως ότι “η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα πληρώσει χαμηλότερο φόρο εισοδήματος”. “Θα υπάρξουν κάποιες σκληρές περιπτώσεις σαν απόρροια της συμφωνίας του καλοκαιριού (…) αναλάβαμε σκληρές δεσμεύσεις για να μην βγούμε από το ευρώ” παραδέχτηκε πάντως, σύμφωνα με το skai.gr.

“Οι δανειστές, και ειδικά το ΔΝΤ, επιδιώκουν αρνητικά μέτρα, τους ξέρουμε, έχει σημασία τι κάνουμε εμείς. Έχουμε επιτύχει και μέτρα να έχουν τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις για την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού” σημείωσε ακόμη ο Γιάννης Μπαλάφας.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: “Απα πα πα εκλογές πού τις θυμήθηκαν (…) να αφήσουμε το λαό να ηρεμήσει”.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017