Γεροβασίλη: Ολοκλήρωση της συμφωνίας πριν την Παρασκευή χωρίς νέα μέτρα

Σύμφωνα με δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, μετά την κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή, η κυβέρνηση αναμένει oλοκλήρωση της συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, πριν το Eurogroup της Παρασκευής, βάσει της συμφωνίας του Ιουλίου, δηλαδή χωρίς νέα μέτρα.

Αναλυτικά, η δήλωση της κ. Γεροβασίλη:

“Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της. Είναι έτοιμη να υλοποιήσει όσα προβλέπονται από τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Όλα τα μακροοικονομικά και δημοσιονομικά μεγέθη αποδεικνύουν άλλωστε ότι η ελληνική οικονομία από τον Ιούλιο του 2015 έχει πάει πολύ καλύτερα από όλες τις προβλέψεις -οικονομικά μεγέθη τα οποία αναμένεται να επαληθευτούν από τη Eurostat τις επόμενες ημέρες.

Αναμένουμε την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων πριν το Eurogroup, στη βάση των δεδομένων και των προτάσεων της ελληνικής πλευράς.

Τις επόμενες ημέρες κατατίθενται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής οι δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις που φέρουν τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής για το ασφαλιστικό και τη φορολογία εισοδήματος.

Σε ό,τι αφορά στις γνωστές διαφωνίες μεταξύ των θεσμών αναφορικά με τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα το 2018, αλλά και για το βάθος της αναγκαίας αναδιάρθρωσης του χρέους, επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι η συμφωνία του Ιουλίου του 2015 είναι σαφής: πρώτα η πρώτη αξιολόγηση και αμέσως μετά η συζήτηση και συμφωνία για το χρέος”.