Γεροβασίλη: Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας | Mikrometoxos.gr

Γεροβασίλη: Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας

12.04.2016 14:04

Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας και μένει να διαπραγματευτούμε τις επόμενες μέρες με ορίζοντα την 22η Απριλίου, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ενώ πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση μεταξύ της διαπραγματευτικής ομάδας και του πρωθυπουργού.

Είπε ότι η απόσταση είναι πάρα πολύ μικρή. Υπογράμμισε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στέκονται σαφώς υπέρ της γρήγορης και έγκαιρης αξιολόγησης, ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης αφορά και την Ευρώπη, όχι μόνο την Ελλάδα. Προσέθεσε ότι εγγυήσεις σε μια διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν, αλλιώς θα είχαμε να κάνουμε με μια εξαρχής συμφωνία, όπως έχουμε δει να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Εξηγώντας γιατί δεν ολοκληρώθηκε χτες η διαπραγμάτευση, είπε ότι δεν υπήρξαν οι απαραίτητες συγκλίσεις μέχρι τέλους, και πως όμως αυτό που έχουμε από χτες το βράδυ είναι ότι οι συγκλίσεις είναι πολλές, ότι είμαστε κοντά στο τέλος και πως δεν υπάρχει κάτι που χαλάει τον αρχικό σχεδιασμό.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει κατηγορηματικά πως θα τηρήσει τη συμφωνία και ζητεί το ίδιο να κάνουν και οι εταίροι, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ υπογράμμισε πως η παραδοχή των λαθών του, από το ΔΝΤ, συμβάλει στο να γίνει γνωστή η αλήθεια.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αμέσως μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, σημείωσε. Η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και καιρό, καθώς η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει πλήρεις προτάσεις που καλύπτουν το στόχο της συμφωνίας του Ιουλίου, πρόσθεσε.

Μίλησε για σενάρια εσκεμμένης κωλυσιεργίας στο κλείσιμο της αξιολόγησης που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα, τα οποία η διευθύντρια του ΔΝΤ χαρακτήρισε ανοησίες και τάχθηκε υπέρ της γρήγορης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, κάτι που, όπως παρατήρησε η κ. Γεροβασίλη, δεν έχει επαληθευτεί.

Όσον αφορά το προσφυγικό, καταδίκασε ξανά την στάση των σκοπιανών αρχών και κάλεσε εκ νέου τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν την Ειδομένη.

Αναφορικά με την τακτική της ΝΔ για μεταφορά της πολιτικής αντιπαράθεσης στα δικαστήρια, όπως είπε, τόνισε, ότι αντικατοπτρίζει την αντίληψη της ΝΔ για τον δημόσιο διάλογο.

Είπε ότι η κυβέρνηση ζητά απαντήσεις και η ΝΔ απαντά με εκκωφαντική σιωπή και μηνύσεις. Οφείλονται αυτές οι απαντήσεις δημοσίως στον ελληνικό λαό, τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν ζητήθηκαν από κάποιον προσωπικά.

Επισήμανε δε, ότι έως την Παρασκευή θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017