Γερμανία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Γερμανία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας

09.11.2015 21:19
  • Γερμανία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας

Ο Wolfgang Niersbach παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB), εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων μετά το σκάνδαλο για το παγκόσμιο κύπελλο που διοργάνωσε η χώρα το 2006.

Την περασμένη εβδομάδα οι φορολογικές αρχές πραγματοποίησαν επιδρομή στα κεντρικά γραφεία της ομοσπονδίας στην Γερμανία, στο σπίτι του κ. Niersbach και στις κατοικίες δύο άλλων εμπλεκόμενων προσώπων, αναζητώντας στοιχεία για φοροδιαφυγή σε πληρωμές προς την FIFA το 2005.

Οι διωκτικές αρχές της Γερμανίας ερευνούν κατά πόσο η ομοσπονδία εξασφάλισε την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006 με την εξαγορά εκπροσώπων της FIFA.

Όπως μεταδίδει η Handelsblatt, στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται πληρωμή 6,7 εκατ. ευρώ από την DFB προς την FIFA, η οποία σύμφωνα με το Spiegel πραγματοποιήθηκε μέσω δανείου από τον τότε CEO της Adidas, Robert-Louis Dreyfus.
Σημειώνεται πως ο κ. Niersbach, ο οποίος είναι πρόεδρος της DFB από το 2012, είναι επίσης μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA και της UEFA.

O ίδιος δήλωσε πως παραιτείται «με βαριά καρδιά» και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αρχές.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017