ΓΕΜΑΤΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ – Τα Βαλκάνια «ψηφίζουν» Θεσσαλονίκη για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς

ΓΕΜΑΤΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Τα Βαλκάνια «ψηφίζουν» Θεσσαλονίκη για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς

Τουρίστες από την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και άλλες χώρες των Βαλκανίων αναμένεται συρρεύσουν κατά χιλιάδες στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες των εορτών και να κάνουν «κατάληψη» στην πόλη το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς.

Η Θεσσαλονίκη έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια για τους πολίτες των γύρω χωρών, οι οποίοι την επιλέγουν για τις ημέρες των Χριστουγέννων και κυρίως για την αλλαγή του χρόνου. Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων της πόλης, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία αγγίζουν και το 100%, όπως συνέβη και ένα χρόνο πριν, και όσοι επιλέξουν να αναζητήσουν δωμάτιο την τελευταία στιγμή μάλλον θα απογοητευτούν.

Σε πολύ υψηλά επίπεδα, αλλά ελαφρώς χαμηλότερα απ΄ αυτά της Πρωτοχρονιάς, κυμάνθηκε η πληρότητα των ξενοδοχείων της πόλης και τις ημέρες των Χριστουγέννων, όταν μόνο ένα 5% ως 15% των κλινών έμειναν αδιάθετα.

Στα θετικά της φετινής εορταστικής περιόδου, εκτός από την προσέλευση τουριστών από τις γειτονικές χώρες, περιλαμβάνεται και η ελαφρά αναθέρμανση της εσωτερικής ζήτησης, με τις κρατήσεις Ελλήνων επισκεπτών να παρουσιάζουν σημάδια δειλής ανάκαμψης έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης.

Η προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών φέρνει αισιοδοξία και στον εμπορικό κόσμο της πόλης που προσδοκά επιπλέον έσοδα στην εορταστική περίοδο, όπως και σε μια σειρά επιχειρήσεων εστίασης και αναψυχής.

ΕΤΗΝΟΣ.GR

Διαβάστε ακόμη: 

Γεμάτα τα ξενοδοχεία του Πηλίου και του Βόλου την Πρωτοχρονιά