Γεμάτα τα ξενοδοχεία του Πηλίου και του Βόλου την Πρωτοχρονιά | Mikrometoxos.gr

Γεμάτα τα ξενοδοχεία του Πηλίου και του Βόλου την Πρωτοχρονιά

30.12.2015 00:56

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ

Γεμάτα τα ξενοδοχεία του Πηλίου και του Βόλου την Πρωτοχρονιά

Πληρότητες σε ποσοστό έως και 100% αναμένεται να καταγράψουν το 3ήμερο της Πρωτοχρονιάς η Πορταριά, η Μακρινίτσα, ο Βόλος και τα Χάνια, σε συνδυασμό και με τις καιρικές συνθήκες που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Στις περισσότερες περιοχές οι μέχρι στιγμής κρατήσεις φθάνουν το 95%, ενώ το τριήμερο των Χριστουγέννων οι κρατήσεις έφτασαν στο 100%.

Το κεντρικό Πήλιο κινήθηκε, επίσης ικανοποιητικά, με τα ξενοδοχεία υψηλής κατηγορίας τεσσάρων και πέντε αστέρων, σε χειμερινούς προορισμούς, όπως η Τσαγκαράδα να έχουν κρατήσεις στο 95% και τα μεσαίας κατηγορίας αντίστοιχα στο 80%.

Ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κώστας Λεβέντης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «περιμένουμε ένα ακόμη εξαιρετικό τριήμερο» τονίζοντας ότι η κίνηση των Χριστουγέννων κατέγραψε καλύτερα ποσοστά από πέρυσι της τάξεως του 10% και «με δεδομένη την οικονομική κατάσταση, οι επιχειρήσεις κατάφεραν να πάρουν ανάσα. Είμαστε ικανοποιημένοι».

Ο Βόλος και η Μαγνησία είχαν 5.000 επισκέπτες – τουρίστες. Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, αλλά και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας επέλεξαν τον Βόλο και την Μαγνησία για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ στους τουρίστες περιλαμβάνονταν και αλλοδαποί, κυρίως Γερμανοί, Βρετανοί, Ιταλοί και Ελβετοί.

Στις υψηλές πληρότητες της Πρωτοχρονιάς, όπως και των Χριστουγέννων, συνέβαλε και ο σύμμαχος καιρός, με τους τουρίστες να μην ταλαιπωρούνται στις μετακινήσεις τους με ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ για την Πρωτοχρονιά που αναμένονται χιονοπτώσεις, η περιοχή γίνεται ακόμη ελκυστικότερη για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, δήλωσε επίσης ικανοποιημένος από την κίνηση των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αφού «οι εορτές κινήθηκαν πάρα πολύ θετικά. Οι πληρότητες ξεπερνούν το 95% και άγγιξαν το 100%. Σε αυτό συνέβαλαν οι καιρικές συνθήκες, αλλά και η ασφάλεια που παρέχει η Ελλάδα σαν προορισμός, καθώς οι προκρατήσεις ξεκίνησαν από το Νοέμβριο, με πολλές ακυρώσεις για ταξίδια στο εξωτερικό λόγω της τρομοκρατίας».
Ωστόσο, εν αναμονή της κακοκαιρίας με χιονιά σε ολόκληρο το Πήλιο, ακόμη και μέσα στον Βόλο, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των φαινομένων, γεγονός που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις των τουριστών.

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017