ΓΔ: Οι ταλαντωτές έχουν εισέλθει στην υπερτιμημένη ζώνη τιμών | Mikrometoxos.gr

ΓΔ: Οι ταλαντωτές έχουν εισέλθει στην υπερτιμημένη ζώνη τιμών

06.03.2016 00:49
“Επτά συνεχόμενες συνεδριάσεις ανόδου ήταν αρκετές για να αλλάξει η ψυχολογία στην εγχώρια Αγορά” επισημαίνει ο Μάνος Χατζηδάκης.
Οι Τράπεζες έγραψαν αποδόσεις πάνω από 100%, σε λιγότερο από 15 ημέρες, αποδεικνύοντας πόσο εύκολα η Ελληνική Αγορά μετατοπίζεται, αφού η πλειοψηφία κινείται με βάση την τάση. Ειδικά σε μια Αγορά με ημερήσιους τζίρους 60 – 70 εκατ. ευρώ, αρκεί μία μετοχή να δώσει το έναυσμα για να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι.
Και αυτή την φορά ήταν η Eurobank που έδωσε το σύνθημα της αντιστροφής σε ένα ράλι που μέχρι την Παρασκευή έγραφε +16% απνευστί για το Γενικό Δείκτη. Και όλα αυτά χωρίς το ειδικό νέο, χωρίς την είδηση/καταλύτη που θα έβαζε ένα θέμα συνολικής αναθεώρησης στο κομμάτι που αφορά το μακροοικονομικό περιβάλλον.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι προσδοκίες που χτίζονται θα τεθούν σύντομα αντιμέτωπες με την πραγματικότητα. Αν για παράδειγμα το Ασφαλιστικό ψηφιστεί και η Αξιολόγηση προχωρήσει τότε όλοι όσοι αγόρασαν το ράλι έχουν λόγο να περιμένουν υψηλότερα επίπεδα. Αλλιώς το “έργο έχει ξαναπαιχτεί” πολλές φορές κατά το 2015.
Σχετική εικόνα
Όπως και να έχει η άνοδος των τριών συνεχόμενων εβδομάδων, πέρα από το στίγμα των μετοχικών επιλογών που υπεραπέδωσαν, είχε και δεύτερες αναγνώσεις: Οι μεγάλοι τζίροι δεν είναι αναγκαία συνθήκη, με αυτές τις αποτιμήσεις, για να συντηρηθεί ένα ράλι διαρκείας, οι Τράπεζες παραμένουν μια “ιστορία αγάπης και μίσους” για τους επενδυτές, η μεταβλητότητα έχει πολλούς τρόπους έκφρασης ενώ η υπερβολή είναι μια άγνωστη ακόμα έννοια, αφού το στοιχείο της έκπληξης τείνει να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας.
Με αυτά και με αυτά, το ράλι από τα χαμηλά έχει συμπληρώσει σωρευτικά κέρδη 32%, σε επίπεδο Δείκτη, απόδοση που τουλάχιστον για το χρόνο που επιτεύχθηκε έχει σπάνια συχνότητα εμφάνισης. Το κίνητρο επομένως κατοχύρωσης κάποιων κερδών είναι πολύ ισχυρό, δεδομένου ότι διαχειριστικά ο Μάρτιος κλείνει το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς και οι επιδόσεις των Επαγγελματιών θα καταγραφούν σε λίγες ημέρες στα αποτελέσματα.
Στα τεχνικά δεδομένα, η εικόνα έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά, καθώς ο Γενικός Δείκτης διέσπασε την πλαγιοκαθοδική δίμηνη αντίσταση, δίνοντας πολύ δύναμη στην άνοδο η οποία είχε πολλούς και εναλλασσόμενους εκφραστές στην διάρκεια της.
Σχετική εικόνα
Οι χρονοσειρές των 30 και 50 ημερών διασπάστηκαν με έξι συνεχόμενα “λευκά σώματα” γεγονός που καταδεικνύει την ισχυρή δυναμική της τάσης. Με την κίνηση της Παρασκευής η Αγορά είδε τα υψηλά του Φεβρουαρίου (558 μονάδες) τα οποία είναι και η αντίσταση τιμών με την οποία αναμετράται πλέον ο Γενικός Δείκτης. Οι έντονες διακυμάνσεις που σημειώθηκαν στο τέλος της εβδομάδας αποτελούν τις πρώτες ενδείξεις αλλαγής τάσης χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμα η ισχυρή τεχνική ένδειξη.
Η κόπωση που παρατηρήθηκε θα μπορούσε να θεωρηθεί αναμενόμενη, καθώς οι ταλαντωτές έχουν εισέλθει στην υπερτιμημένη ζώνη τιμών, προοιωνίζοντας για ένα πιθανό πισωγύρισμα. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η διόρθωση θα μπορούσε να έχει ένα βάθος 40 μονάδες, χωρίς να διαταράξει το ανοδικό σκηνικό υποχωρώντας ως τα επίπεδα των 510 – 520 μονάδων.
Σχετική εικόνα
“Η ερχόμενη Δευτέρα έχει Σύνοδο Κορυφής και Eurogroup. Στην μεν Σύνοδο αναμένονται ανακοινώσεις για το Μεταναστευτικό, στο Eurogroup θα εξεταστεί η πρόοδος των Μεταρρυθμίσεων και οι εκκρεμότητες αναφορικά με την έναρξη της Αξιολόγησης.
Κατά τα άλλα συνεχίζονται με πιο εντατικό ρυθμό οι δημοσιεύσεις των αποτελεσμάτων με κυριότερες αυτές των Φουρλή (Τρίτη 8/3), Τράπεζα Πειραιώς (Τετάρτη 9/3) Τιτάν, Εθνική Τράπεζα (Πέμπτη 10/3) και η εβδομάδα κλείνει με την Motor Oil η οποία θα ανακοινώσει μετά το τέλος της συνεδρίασης της ερχόμενης Παρασκευής.
Από την Δευτέρα θα μπουν σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές της Viohalco που προέκυψαν από την συγχώνευση με την ΕΛΒΑΛ” υπενθυμίζει ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Beta Sec.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017