Γίνε και εσύ δημόσιος υπάλληλος… μπορείς… - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Γίνε και εσύ δημόσιος υπάλληλος… μπορείς…

30.01.2016 18:19

Γίνε και εσύ δημόσιος υπάλληλος… μπορείς…

https://eretikos.wordpress.com/

Posted: Σεπτεμβρίου 10, 2011 

Το όνειρο του νεοέλληνα είναι ένα. ΔΗΜΟΣΙΟ. Για να το καταφέρει κάνει τα πάντα. Γλύφει, Παρακαλάει, Λαδώνει, Τάζει… και φυσικά ψηφίζει κατά το δοκούν!

Από το 1974 και μετά άρχισε να γιγαντώνεται το φαινόμενο δημόσιο και το τραγικό είναι πως ακόμα και σήμερα με απογραφές κλπ, δεν γνωρίζουμε πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Υπολογίζουμε πως ένας στους δέκα Έλληνες είναι δημόσιος υπάλληλος. Έχουμε τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους από κάθε άλλο Ευρωπαϊκό κράτος. Περισσότερους από την Γερμανία ή την Γαλλία ή την Ισπανία.

Υπάλληλοι σε ΔΕΚΟ, υπάλληλοι σε θυγατρικές, υπάλληλοι σε οργανισμούς άχρηστους κλπ. Χωρίς να έχουν αξιολογηθεί ποτέ, δουλεύοντας τις λιγότερες εργατοώρες από κάθε άλλο εργαζόμενο, με καλούς μισθούς σε σχέση με το υπόλοιπο δυναμικό της χώρας.

Οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι θεωρούν τις υπηρεσίες τους τσιφλίκια, λειτουργούν χωρίς καμία στοχοποίηση, δεν αξιολογούνται ποτέ, δεν κερδίζουν τα λεφτά που αμείβονται.

Το πιο σημαντικό είναι όμως πως από το 74 και μετά δανειζόμαστε για να τους πληρώνουμε. Δανειζόμαστε για να συντηρούμε ένα κομματικό στρατό και να τους χρησιμοποιούμε στις εκλογές.

Μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με τους δημοσίους υπαλλήλους. Έχουν ξεσηκωθεί για την εφεδρεία και για το ενιαίο μισθολόγιο λες και αυτοί είναι το κέντρο του κόσμου. 200.000 απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και για αυτούς δεν ακούστηκε τίποτα. Τίποτα απολύτως λες και δεν υπάρχουν. Λες και δεν έχουν οικογένειες ή λες και δεν είναι άνθρωποι. 200.000 στο δρόμο και εμείς το μυαλό στους δημόσιους υπαλλήλους.

Το γλεντήσαμε τόσα χρόνια και τώρα θα το πληρώσουμε με σοκαριστικά μέτρα. Ναι, να απολυθούν από το δημόσιο όσοι δεν χρειάζονται, όσοι δεν δουλεύουν και όσοι δεν κερδίζουν το μισθό τους. Το κακό είναι πως αυτοί δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα και έτσι κανένας επιχειρηματίας δεν θα τους πάρει στην δουλειά τους. Θα το παίξουν αγανακτισμένοι μέχρι να κουραστούν και θα αναγκαστούν να δουλέψουν πραγματικά μετά… σε χωράφια, σε ζώα, σε οτιδήποτε μπορεί να βρεθεί.

Φυσικά υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που είναι τιμή μας να δουλεύουν για το κράτος. Επιστήμονες και εργάτες, προϊστάμενοι και κλητήρες που δίνουν το καλύτερο εαυτό τους για την υπηρεσία τους. Λαμπρά παραδείγματα προς μίμηση. Αλλά βρε λυκόπουλα… είναι εξαιρέσεις. Μετρήστε τους γνωστούς σας δημόσιους υπάλληλους και πείτε μέσα σας ποιοί από αυτούς αξίζουν τα λεφτά τους και είναι απαραίτητοι.

Φίλε πατέρα. Σε εσένα μιλώ την γενιά του πολυτεχνείου που μας έφτασες στο χάλι που είμαστε σήμερα. Προετοίμασε το παιδί σου για τον παραγωγικό τομέα και όχι για το δημόσιο. Σταμάτα τα όνειρα για τις καρεκλοκένταυρες υπηρεσίες. Έχεις ξεχάσει την αγροτιά και την κτηνοτροφία που στην Ευρώπη είναι βασικοί μοχλοί της ανάπτυξης.  ΣΥΝΕΛΘΕ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017