«Βόμβες» Μπλάτερ: Είχαμε συμφωνήσει με Ρωσία-ΗΠΑ για τα Μουντιάλ – Μπλέκει και τον Σαρκοζί | Mikrometoxos.gr

«Βόμβες» Μπλάτερ: Είχαμε συμφωνήσει με Ρωσία-ΗΠΑ για τα Μουντιάλ – Μπλέκει και τον Σαρκοζί

29.10.2015 00:39
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΤΟΥ 2018 ΚΑΙ ΤΟΥ 2022

«Βόμβες» Μπλάτερ: Είχαμε συμφωνήσει με Ρωσία-ΗΠΑ για τα Μουντιάλ – Μπλέκει και τον Σαρκοζί

Αποκαλύψεις – σοκ από τον πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος υποστήριξε ότι υπήρχε συμφωνία πριν από την ψηφοφορία ώστε τα Παγκόσμια Κύπελλα του 2018 και του 2022 να ανατεθούν σε Ρωσία και ΗΠΑ αντιστοίχως.

Ο Ελβετός παράγοντας, ο οποίος εκτίει προσωρινή ποινή 90 ημερών μακριά από το ποδόσφαιρο για την εμπλοκή του σε σκάνδαλα διαφθοράς, μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «TASS» και προχώρησε σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον τρόπο που ανατέθηκαν τα δύο Μουντιάλ σε εκδήλωση του 2010.

«Το 2010 υπήρχε μία συζήτηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο και στη συνέχεια πήραμε διπλή απόφαση. Για τα Παγκόσμια Κύπελλα αποφασίστηκε να πάμε στη Ρωσία, επειδή δεν είχε διοργανώσει ξανά η Ρωσία και η Ανατολική Ευρώπη, και για το 2022 να πάμε στην Αμερική (σ.σ. ΗΠΑ). Οπότε θα είχαμε τα Μουντιάλ στις δύο μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις» σημείωσε αρχικά ο 78χρονος Μπλάτερ.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε γιατί έγινε η μεταστροφή, όσον αφορά τη διοργάνωση του 2022, η οποία κατέληξε στο Κατάρ: «Και όλα ήταν καλά, μέχρι τη στιγμή που ο (σ.σ. τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά) Σαρκοζί ήρθε σε μία συνάντηση με τον πρίγκιπα του Κατάρ, ο οποίος τώρα είναι ο κυβερνήτης του Κατάρ (σ.σ. Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Τανί). Και στο γεύμα ακολούθως με τον κ. Πλατινί, είπε ότι θα ήταν καλό (σ.σ. η διοργάνωση) να πάει στο Κατάρ. Και αυτό άλλαξε τα δεδομένα. Υπήρξε μυστική ψηφοφορία. Τέσσερις ψήφοι από την Ευρώπη έφυγαν από τις ΗΠΑ, οπότε το αποτέλεσμα ήταν 14-8. Εάν βάλεις αυτές τις τέσσερις ψήφους, θα ήταν 10-12».

Μάλιστα, ο Μπλάτερ υποστήριξε ότι εάν η διοργάνωση του 2022 κατέληγε στις ΗΠΑ, δεν θα υπήρχαν όλα αυτά τα προβλήματα που ταλανίζουν τη FIFA τους τελευταίους μήνες: «Εάν οι ΗΠΑ έπαιρναν το Μουντιάλ, θα μιλούσαμε μόνο για το όμορφο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 στη Ρωσία και δεν θα μιλούσαμε για κανένα πρόβλημα της FIFA».

Τέλος, μίλησε και για τον Πλατινί σχολιάζοντας “Στην αρχή ήταν μόνο μία προσωπική επίθεση. Ήταν ο Πλατινί εναντίον μου. Ο Πλατινί τα άρχισε όλα, αλλά μετά έγινε πολιτική. Και όταν είναι πολιτική, δεν υπάρχει πλέον Πλατινί εναντίον εμού. Υπάρχουν αυτοί που έχασαν τη διοργάνωση του Μουντιάλ. Αγγλία εναντίον Ρωσίας. Έχασαν το Μουντιάλ. Και μετά οι ΗΠΑ έχασαν το Μουντιάλ από το Κατάρ. Δεν ξέρω γιατί με αντιπαθεί, θα πρέπει να τον ρωτήστε. Επειδή ήθελε να γίνει πρόεδρος της FIFA. Αλλά δεν είχε το θάρρος να κατέβει για πρόεδρος. Και τώρα βρισκόμαστε σε αυτήν την κατάσταση στο ποδόσφαιρο».

Πηγή: Διάσημη Ολυμπιονίκης παραδέχεται: «Πάντα κάνω σεξ πριν τον αγώνα» [βίντεο] | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/228184/diasimi-olympionikis-paradehetai-panta-kano-sex-prin-ton-agona-vinteo#ixzz3puAIey3f

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017