Βρε τους... μεγαλολεβέντες, τον (α)Θεό τους δεν έχουν!! - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Βρε τους… μεγαλολεβέντες, τον (α)Θεό τους δεν έχουν!!

09.03.2016 12:59

Διαβάζαμε χθες το βράδυ… “Τέλος εποχής στις λογιστικές καταστάσεις  τριμήνου και εννιαμήνου σηματοδοτούν από φέτος τα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα διαφάνειας που υιοθετεί πλέον και η Ελλάδα”.

Ειλικρινά, μείναμε άφωνοι… Δεν πήγαινε το δάκτυλο στα πλήκτρα… Ακόμα και τώρα…

Απλά, σας παραθέτουμε σχόλια αναγνωστών σε χρηματιστηριακά forum (κυρίως του Capital) που καλύπτουν σημαντικό κομμάτι του θέματος που προέκυψε…

………….

Θα μας τρελάνουν τελείως; Δηλαδή δίνουν λιγότερες πληροφορίες στο επενδυτικό κοινό και αυτό ονομάζεται “ενίσχυση της διαφάνειας”; Ε, αφού με λιγότερα στοιχεία ενισχύεται, τότε να μην δημοσιεύουν κανένα στοιχείο ώστε να πετύχουμε την απόλυτη διαφάνεια. Τι λένε ρε οι άνθρωποι; Εδώ μιλάμε για κανονική διαστρέβλωση της λογικής: “για τη δική σας προστασία δεν θα σας πληροφορούμε τακτικά για την πορεία των εταιριών που έχετε επενδύσει”.

Πείτε μου ότι συμφωνείτε μαζί μου γιατί αρχίζω και τα χάνω! Είναι παράλογο έτσι; Δεν το βλέπω μόνον εγώ παράλογο, συμφωνείτε και εσείς μαζί μου έτσι; Σας παρακαλώ δώστε μου λίγο θετικό feedback γιατί αισθάνομαι ότι είμαι στα σύνορα της λογικής οδεύοντας προς την τρέλα αλλά η τρέλα μου ζητάει διαβατήριο για να με αφήσει να ΜΕΙΝΩ στην χώρα της λογικής.  Δεν μπορεί, πρέπει να είναι αστείο. Πείτε μου ότι η είδηση έπρεπε να δημοσιευθεί πρωταπριλιά. Πείτε μου ότι έγινε λάθος.

…………..

Και το παλαβό του 3μηνου ορίου για δημοσίευση αντί 2μήνου και της μη υποχρέωσης δημοσίευσης κυρώσεων…?

Αυτά είναι παντελώς αστεία και αδιανόητα,επιπέδου Ζιμπάμπουε…

…………….

Πείτε μου οτι διαβάζω λάθος και ειναι αστείο?
Περιμένω πως και πως τα τρίμηνα, να ενημερωθώ. Πάνε καλά οι άνθρωποι?

…………….

Η νομοθεσία είναι αρνητική.
1. το ότι όσες εισηγμένες θέλουν μπορούν να συνεχίσουν να δημοσιεύουν 3μηνα και 9μηνα δεν αναιρεί αυτό που λέω. Η παροχή πληροφοριών στους επενδυτές όμως πρέπει να είναι υποχρεωτική όχι να εναπόκειται στην καλή θέληση της κάθε εισηγμένης.
2. επειδή δλδ οι ορκωτοί δεν ελέγχουν τα 3μηνα και 9μηνα το κόβουμε εντελώς; Το θεωρείς λογικό αυτό; Οι ορκωτοί έχουν κάνει πολλά πολλά λάθη στο παρελθόν, και η υπογραφή τους δεν είναι και εγγύηση ποιότητας όπως νομίζω γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με το ΧΑΑ συστηματικά. Η μείωση όμως της πληροφόρησης μου αφαιρεί το δικαίωμα να ανακαλύψω όσο γίνεται συντομότερα τυχόν προβλήματα εγώ ο ίδιος με την προσωπική μου έρευνα.
3. αυτό είναι οικονομικό ζήτημα και άρα άσχετο με την ποιότητα πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού.

Αγαπητοί φίλοι, δεν θέλω να τα παίζω δύσκολος. Απλώς το να σε δουλεύουν εξόφθαλμα είναι ενοχλητικό. Επαναλαμβάνω ότι το άρθρο αναφέρει ότι η μείωση οικονομικής πληροφόρησης κατά τους εμπνευστές του κανονισμού θεωρείται ότι ενισχύει την διαφάνεια. Σαν να λέμε “για να έχεις καλύτερη αίσθηση του δρόμου όταν οδηγείς, να ελέγχεις τους καθρέφτες σου κάθε 1 λεπτό αντί για κάθε 30 δευτερόλεπτα”.

………………..

Απίστευτο πισωγύρισμα που βοηθά μόνο τους insiders και ρίχνει στάχτη στα μάτια των μικροεπενδυτών. Όχι μόνο για την θεμελιώδη ανάλυση, αλλά ακόμη και για την τεχνική ανάλυση η λιγότερη πληροφορία είναι αρνητική. Για όσες εταιρίες τους πέφτουν ακριβά τα overhead costs, καλύτερα να χαιρετήσουν το ΧΑΑ, παρά να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο.

Ερώτηση προς capital : Στην Αμερική γιατί οι δημοσιεύσεις είναι ανά τρίμηνο; Δεν ξέρουν την δουλειά των χρηματαγορών οι Αμερικανοί και την ξέρουν οι Ευρωπαίοι;!

Ασφαλή πρόβλεψη : Όποιες εισηγμένες εταιρίες συνεχίσουν τις τρίμηνες δημοσιεύσεις και μάλιστα γρήγορα μετά το κάθε κλείσιμο της κάθε περιόδου, απλά θα αποκτήσουν τεράστιο αβαντάζ εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας.

…………………

“Τέλος εποχής στις λογιστικές καταστάσεις τριμήνου και εννεαμήνου”

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΑΑ.

Επειδή το άρθρο αναφέρεται την Ευρώπη σαν παράδειγμα διαφάνειας, να συμπληρώσω άλλο Ευρώπη όπου οι νόμοι εφαρμόζονται κι άλλο Νευροκόπι…Εμείς εδώ στο Νευροκόπι υποθέτουμε ότι μας είναι εύκολο και βολικό, ΑΛΛΑ ξεχνάμε να υιοθετήσουμε κι αυτά που δεν συμφέρουν μερικούς, για να πάμε όλοι μαζί κι όχι μόνο αυτοί (οι συνήθεις ύποπτοι) μπροστά σαν μια σύγχρονη αναπτυγμένη χώρα.

……………..

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017