Βρετανία: Δημόσια συγγνώμη σε γυναίκες που είχαν ερωτικές επαφές με μυστικούς πράκτορες – ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ

ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ

Βρετανία: Δημόσια συγγνώμη σε γυναίκες που ειχαν ερωτικές επαφές με μυστικούς πράκτορες

Η βρετανική αστυνομία ζήτησε σήμερα συγγνώμη από επτά γυναίκες οι οποίες διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις με μυστικούς πράκτορες, χωρίς να γνωρίζουν την ιδιότητα των συντρόφων τους, κάτι που συνιστά «παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών».

« Ζητώ ανεπιφύλακτα συγγνώμη εξ ονόματος της αστυνομίας. Αναγνωρίζω ότι οι σχέσεις αυτές ήταν μια παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών, μια κατάχρηση εξουσίας από την πλευρά της αστυνομίας και προκάλεσαν σημαντικά ψυχικά τραύματα», τόνισε ο Μάρτιν Χιούιτ,  υποδιευθυντής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Οι αρχές έχουν καταλήξει σε συμφωνία με τις γυναίκες αυτές, οι οποίες θα αποζημιωθούν για την προσβολή που τους έγινε.

Σύμφωνα με το BBC, πέντε μυστικοί πράκτορες διατηρούσαν σχέσεις με αυτές τις γυναίκες, ορισμένες από τις οποίες ήταν μέλη ακροαριστερών οργανώσεων ή ειρηνιστικών κινημάτων. Ο ένας μάλιστα από αυτούς απέκτησε και ένα παιδί από τη σύντροφό του.

Πέρσι τον Οκτώβριο η αστυνομία δεσμεύτηκε να αποζημιώσει με το ποσό των 425000 λιρών τη μητέρα του παιδιού η οποία αγνοοούσε την ιδιότητα του συντρόφου της.

Η Σκότλαντ Γιαρντ διευκρίνισε πάντως ότι στις οδηγίες που είχαν δοθεί στους πράκτορες δεν προβλεπόταν η σύναψη ερωτικών δεσμών με τις γυναίκες.