Βρήκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού – Τρεις νεκροί

Δραματική τροπή πήρε η εξαφάνιση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού.

Στη νησίδα Κίναρο, όπου είχαν επικεντρωθεί και οι έρευνες, βρέθηκαν τελικά τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, το στίγμα του οποίου είχε χαθεί από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα. Κανείς από τους επιβαίνοντες διασώθηκε.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο πιλότοι και ένας μηχανικός. Το ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο τύπου AB212ASW/EW μετείχε σε βραδινή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο του σεναρίου άσκησης “Αστραπή 2/16”.

Από ώρα σε ώρα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου.

Το χρονικό της εξαφάνισης του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικό

Το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού είχε απονηωθεί από φρεγάτα, στα πλαίσια άσκησης που διεξάγεται στην περιοχή. Το ίχνος του χάθηκε λίγο πριν τις 02:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην περιοχή της Κινάρου, δυτικά της Λέρου.

Το ελικόπτερο στη νυχτερινή πτήση εκτελούσε άσκηση εντοπισμού στόχου επιφάνειας, που σημαίνει ότι πετούσε σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Στην περιοχή έσπευσαν πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα συντρίμια του ελικοπτέρου βρέθηκαν γύρω στις 07:30, πάνω στην Κίναρο.

Η επίσημη ανακοίνωση για το ελικόπτερο που χάθηκε

Η ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελίο Ναυτικού εστάλη στις 6:28 το πρωί και έχει ως εξής:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου.  Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16.  Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα.  Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.