Βρέθηκε τo El Faro, το πλοίο που «έπνιξε» αύτανδρο ο τυφώνας Χοακίν; | Mikrometoxos.gr

Βρέθηκε τo El Faro, το πλοίο που «έπνιξε» αύτανδρο ο τυφώνας Χοακίν;

01.11.2015 13:33
ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ

Ένα ναυάγιο που πιστεύεται ότι είναι το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων El Faro, το οποίο χάθηκε ενώ έπλεε σε μια περιοχή που έπληξε ο τυφώνας Χοακίν και πιστεύεται ότι βυθίστηκε αύτανδρο με τα 33 μέλη του πληρώματός του, ανακαλύφθηκε χθες Σάββατο σε βάθος 15.000 ποδών (4.572 μέτρων).

 

Το πλοίο, μήκους 224 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 28 Αμερικανοί και 5 Πολωνοί ναυτικοί, εξαφανίστηκε την 1η Οκτωβρίου.

Μια ομάδα έρευνας που επιβαίνει στο USS Apache εντόπισε τα συντρίμμια χρησιμοποιώντας σόναρ, ανέφερε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (National Transportation Safety Board, NTSB), η ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια των μεταφορών, στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί ένα τηλεκατευθυνόμενο βαθυσκάφος για να εξακριβωθεί εάν πράγματι το ναυάγιο αυτό είναι το Ελ Φάρο αργότερα σήμερα. Το ναυαγισμένο πλοίο μοιάζει να είναι ακέραιο και βρίσκεται σε κατακόρυφη θέση στο βυθό.

Το πλοίο, μήκους 224 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 28 Αμερικανοί και 5 Πολωνοί ναυτικοί, εξαφανίστηκε την 1η Οκτωβρίου, αφού είχε αποπλεύσει από το Τζάκσονβιλ της Φλόριντας για το Πουέρτο Ρίκο.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017