«Βούλιαξε» η Βρετανία – Στις πληγείσες περιοχές ο Κάμερον - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

«Βούλιαξε» η Βρετανία – Στις πληγείσες περιοχές ο Κάμερον

29.12.2015 00:09

«Βούλιαξε» η Βρετανία – Στις πληγείσες περιοχές ο Κάμερον (φωτο)

Τις περιοχές της βόρειας Αγγλίας που επλήγησαν από τις πρωτοφανείς πλημμύρες και είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός συναντήθηκε με στρατιώτες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εκκένωσης και προστασίας των κτιρίων του Γιορκ, στην περιοχή Γιορκσάιρ (βόρεια), σύμφωνα με ένα tweet που ανέβηκε στον προσωπικό του λογαριασμό.

Οι πλημμύρες αυτές οφείλονται στις καταρρακτώδεις βροχές που σάρωσαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες. Αν και ο καιρός ήταν πιο ήπιος σήμερα, 18 προειδοποιήσεις για κίνδυνο σοβαρών και επικίνδυνων πλημμυρών παραμένουν πάντα σε ισχύ, ενώ η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για το ενδεχόμενο νέων νεροποντών στα μέσα της εβδομάδας.

Ιδιαίτερα επλήγη η ιστορική πόλη Γιορκ, χτισμένη στο σημείο όπου συμβάλλουν οι ποταμοί Ουζ και Φος, όπου ολόκληρες γειτονιές πλημμύρισαν, με το νερό να σκεπάζει σε ορισμένα σημεία τα αυτοκίνητα και 500 πλημμυρισμένα κτίρια.

kameron2

Στρατιωτικές ενισχύσεις

Η κυβέρνηση κινητοποίησε 500 στρατιώτες για να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς, ενώ άλλοι 1.000 μπορούν να επέμβουν αν η κατάσταση χειροτερεύσει.

Οι πλημμύρες αναβίωσαν τη δημόσια συζήτηση για την αποτελεσματικότητα των αντιπλημμυρικών μέτρων στη Βρετανία, μια νησιωτική χώρα όπου μία κατοικία στις πέντε απειλείται από το νερό, σύμφωνα με την Ένωση Ειδικών για τα ακίνητα.

Στις αρχές Δεκεμβρίου η βορειοδυτική Αγγλία είχε ήδη πληγεί από ισχυρές πλημμύρες που προκάλεσαν ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Τον χειμώνα του 2013-14 χιλιάδες κατοικίες πλημμύρισαν στο νότιο και δυτικό τμήμα της χώρας λόγω των πρωτοφανών καταρρακτωδών βροχών.

Διαβάστε ακόμη: Deutsche Welle: Η Ελλάδα στο επίκεντρο και το 2016

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017