Βομβάρδιζαν επί μισή ώρα το νοσοκομείο!! - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Βομβάρδιζαν επί μισή ώρα το νοσοκομείο!!

05.10.2015 15:11
ΟΡΓΗ ΚΑΤΑ ΗΠΑ

Μπορεί ο Μπαράκ Ομπάμα να εξέφρασε δημοσίως τον αποτροπιασμό του για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Κουντούζ του Αφγανιστάν και να υποσχέθηκε διερεύνηση σε βάθος, ωστόσο η μη κυβερνητική οργάνωση δεν κρύβει την αγανάκτησή της.

Το νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μετά τον βομβαρδισμό

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα απομάκρυναν χθες το προσωπικό τους από την αφγανική πόλη μετά τον βομβαρδισμό που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 άτομα και ζητούν τη διεξαγωγή έρευνας από διεθνή ανεξάρτητη επιτροπή.

Η οργάνωση αρνείται να βασιστεί στην έρευνα του αμερικανικού στρατού για τα τραγικά γεγονότα «υπό την ξεκάθαρη υπόθεση ότι τελέστηκε έγκλημα πολέμου». Αυτό που σοκάρει περισσότερο είναι η αποκάλυψη των γιατρών πως ο βομβαρδισμός συνεχίστηκε επί μισή ώρα, παρότι ήταν ενήμεροι Αφγανοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ανεξάρτητη έρευνα ζήτησε και ο ΟΗΕ διά του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος δήλωσε ότι «μια αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο μπορεί να χαρακτηριστεί από τον νόμο και ως έγκλημα πολέμου». Ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός στο Αφγανιστάν δήλωσε πως αναμένει ότι σε μερικές μέρες θα ολοκληρωθεί προκαταρκτική πολυεθνική έρευνα.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017