ΒΗΜΑτοδότης: Τι ήθελε να μάθει ο Ντράγκι; - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΒΗΜΑτοδότης: Τι ήθελε να μάθει ο Ντράγκι;

19.09.2015 18:37

Την Πέμπτη στη Φρανκφούρτη, στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οΜάριο Ντράγκι ρώτησε κάποια στιγμή τον Ι. Στουρνάρα για τις εκλογές στην Ελλάδα, αφού ήταν και η τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ πριν από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.
Προσοχή, δεν ρώτησε ούτε ποιο κόμμα προηγείται ούτε ποιος θα νικήσει. Απλώς τον ενδιέφερε η επομένη των εκλογών.
Ο κ. Στουρνάρας απλώς του μετέφερε τη δέσμευση τόσο του Αλ. Τσίπρα όσο και του Ευ. Μεϊμαράκη ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών θα σχηματιστεί κυβέρνηση. Το ίδιο διαβεβαίωσε και τους κεντρικούς τραπεζίτες, που ενδιαφέρονται για σταθερότητα ώστε να έρθει εις πέρας «το δύσκολο πρόγραμμα» της χώρας μας.
Το παράπονο του Τσίπρα

Ακουγα την Παρασκευή το πρωί τον Αλ. Τσίπρα στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και το μοναδικό παράπονο που εξέφρασε. Αφού είπε ότι είναι «διαφορετικός»,παραπονέθηκε ότι επί οκτώ χρόνια δεν υπήρχε η παραμικρή σκιά για την οικογένειά του, όπως και για τον ίδιο, για να συμπληρώσει: «Τώρα βγήκαν όλα, ποια είναι η γυναίκα μου, αν το παιδί μου πάει σε ιδιωτικό, τι έκανε ο πατέρας μου όσο ζούσε, η μητέρα μου, η αδερφή μου, ο αδερφός μου…». Τι να πω; Τον συμμερίζομαι απόλυτα και τον κατανοώ, αλλά (νομίζω ότι ήδη το γνωρίζει ή ότι το περίμενε) «ουδέν κρυπτόν» όσον αφορά τα δημόσια πρόσωπα και κυρίως τους πρωθυπουργούς: πρώην, νυν και επόμενους.

Μην πειράξει κανείς την Τασία…

Ακουγα επίσης την Τασία Χριστοδουλοπούλου από το Mega να λέει για άλλη μία φορά ότι τη στοχοποίησαν. Επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του Ευ. Μεϊμαράκη λέγοντας:«Τον καθιστώ υπεύθυνο αν μου συμβεί οτιδήποτε. Μια τρίχα από τα μαλλιά μου…». Αλλά δεν σταμάτησε εκεί, λέγοντας ότι «είναι μια ανεύθυνη και επικίνδυνη πολιτική, διότι το να στοχοποιείς πολιτικά έναν άνθρωπο είναι τουλάχιστον επικίνδυνο». Και προσέθεσε ότι ο κ. Μεϊμαράκης το έκανε «για τη μαγκιά του, η οποία δεν είναι καθόλου μαγκιά, είναι γνωστός ρατσισμός και δεξιός συντηρητισμός» και ότι απευθύνθηκε με απαξιωτικό τρόπο εις βάρος της και αυτό δεν είναι χιούμορ. Γιατί τα λέει όμως αυτά η κυρία Χριστοδουλοπούλου; Οπως μου εξήγησε, έχουν αυξηθεί οι απειλές που δέχεται τόσο μέσω του Facebook όσο και στον δρόμο: «Θα σε κάψουμε ζωντανή», «θα σε εξαφανίσουμε» είναι, όπως λέει, οι πιο συχνές απειλές που δέχεται. Και για άλλη μία φορά επιτέθηκε εναντίον του προέδρου της ΝΔ:«Οταν αναφέρεται σ’ εμένα και στο debate και στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, όταν μιλάει σε μια κοινωνία όπου μέσα σε αυτήν υπάρχουν και φασίστες, είναι πολύ επικίνδυνο»είπε. Αργότερα πάντως ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας στα γραφεία της ΝΔ έδωσε εντολή στα στελέχη του: «Μην πειράξει κανείς την Τασία».

Σαν τον παλιό καλό καιρό

Στο 2004 μού φαίνεται ότι επέστρεψαν στη ΝΔ. Οχι, μη νομίζετε ότι γύρισε το ρολόι του χρόνου πίσω στον Κώστα Καραμανλή. Απλώς ο πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε, όπως κάνουν όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, να καλέσει για ένα ποτήρι κρασί και μια μπίρα με μεζέ τους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το κόμμα. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θέλει με αυτόν τον τρόπο να τους ευχαριστήσει. Ετσι, κάνοντας το αυτονόητο, κάτι που έπρεπε να γίνεται σε κάθε εκλογική μάχη, κάλεσε τους δημοσιογράφους το Σάββατο το μεσημέρι σε μια γνώριμη για τον ίδιο ταβέρνα στο Χαλάνδρι. Μια τέτοια κίνηση είχε να γίνει από την παραμονή των εκλογών του 2004!

Οι πέντε γυναίκες στη ζωή του Μεϊμαράκη

Και μια και ο λόγος για τον πρόεδρο της ΝΔ και την προγραμματισμένη εκδήλωση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για τις γυναίκες, το επιτελείο του έδωσε ιδιαίτερη σημασία στις… γυναίκες του προέδρου, βγάζοντας προς τα έξω το σύνθημα ότι «ο Βαγγέλης ξέρει από γυναίκες»! Ναι, δεν διαβάσατε λάθος. Το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ λέει ότι ο πρόεδρός της γνωρίζει πολύ καλά τις γυναίκες και φέρνει ως παράδειγμα πως σε όλη του ζωή με γυναίκες έζησε! Αναφέρεται στις δύο αδελφές του Λίλα και Βάσω, στη σύζυγό του Ιωάννα Κολοκοτά και στις δύο κόρες του Ελίνα(εργάζεται σε τράπεζα) και Ειρηνούλα (φοιτήτρια).

Του έκλεψε τη… δόξα

Εφτασε, μαθαίνω, στην πηγή και νερό δεν ήπιε! Ο πρώην γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας  Στέφανος Κομνηνός από την άνοιξη του 2010 ως και εφέτος που αποχώρησε από αυτή τη θέση ασχολήθηκε με επιμονή με το θέμα του σήματος ελληνικού προϊόντος. Επεξεργάστηκε όλο το νομοθετικό πλαίσιο, απέσπασε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το συζήτησε και το ξανασυζήτησε με τους επιχειρηματίες – τους άμεσα ενδιαφερομένους. Η απονομή του σήματος στα γαλακτοκομικά προϊόντα ήταν από τις σημαντικότερες περιπτώσεις. Τελικώς όμως πανηγυρικά η συγκεκριμένη παρουσίαση έγινε από τον νυν γενικό γραμματέα, τον Αντώνη Παπαδεράκη, σε ειδική εκδήλωση στη ΔΕΘ. Η ουσία βέβαια τώρα πλέον είναι τα ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα να αποκτήσουν το σήμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, για να έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ξένων, είτε στην ελληνική είτε στις ευρωπαϊκές αγορές.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017