ΒΗΜΑτοδότης: Ο Στουρνάρας, τα μοχίτο και ο Χουλιαράκης κι άλλα πολλά… | Mikrometoxos.gr

ΒΗΜΑτοδότης: Ο Στουρνάρας, τα μοχίτο και ο Χουλιαράκης κι άλλα πολλά…

13.09.2015 11:00

Ο Στουρνάρας, τα μοχίτο και ο Χουλιαράκης

Βρέθηκαν Πέμπτη μετά τα μεσάνυχτα στο μπαρ του ξενοδοχείου «Σοφιτέλ» στο Λουξεμβούργο και το έριξαν στην κουβέντα και στο ποτό. Ο κεντρικός τραπεζίτης Ι. Στουρνάρας και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης μετείχαν στο άτυπο Eco/Fin, στο οποίο συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των χωρών-μελών της ΕΕ. Ηταν και οι δύο κουρασμένοι, ήθελαν να πάνε για ύπνο, πλην όμως ο κ. Χουλιαράκης ήθελε κουβέντα και θυμήθηκε τα παλιά. Οτι, δηλαδή, διετέλεσε φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του κ. Στουρνάρα.
Με τη σειρά του ο κ. Στουρνάρας θυμήθηκε ότι όχι μόνο ο κ. Χουλιαράκης αλλά ολόκληρο το επιτελείο του κ. Χουλιαράκη (και ολόκληρο το δικό του επιτελείο) ήταν φοιτητές του. Από τη συζήτηση έγινε γνωστό ότι ο κ. Χουλιαράκης ήταν ο αγαπημένος φοιτητής του καθηγητή κ. Στουρνάρα. «Ηταν άριστος φοιτητής, έπιανε τα θέματα εύκολα, του είχα 10 σε όλες τις εξετάσεις και στις εργασίες» μου αποκάλυψε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Για τους άλλους φοιτητές του δεν μου είπε τίποτα όσον αφορά τη φοιτητική επίδοσή τους – μάλλον δεν θυμόταν τους βαθμούς τους. Ισως να τους θυμηθεί όταν και όποτε πάρουν κάποιον υπουργικό θώκο. Μετά απ’ αυτό η νύστα και η κούραση έφυγαν και ο κ. Στουρνάρας παρήγγειλε μοχίτο για όλους…

Ο Καραμανλής και η έκπληξη Μεϊμαράκη

 

Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές θα σας αποκαλύψω τι συζητείται στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Πρώτα απ’ όλα να σας πληροφορήσω ότι το τελευταίο διάστημα στο γραφείο του κ. Καραμανλή παρατηρείται συνωστισμός πρώην υπουργών, βουλευτών και πολιτευτών. Στους συνομιλητές του ο κ. Καραμανλής δεν παραλείπει να αναφέρεται στον πρόεδρο της ΝΔ με τη φράση:   «Η έκπληξη των εκλογών είναι αναμφισβήτητα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης». Και του παρέχει κάθε στήριξη. Φυσικό είναι οι συνομιλητές του να ρωτούν και για το αποτέλεσμα των εκλογών. Στο σημείο αυτό ο πρώην πρωθυπουργός είναι… σφίγγα. Το μόνο που λέει είναι ότι και τα δύο κόμματα είναι πολύ κοντά και μένει εκεί. Οσο κι αν επιμένουν οι συνομιλητές του, δεν αποκαλύπτει τις προβλέψεις του για τις εκλογές. Μάλιστα για αστείο ένας από τους συνεργάτες του τον ρώτησε: «Κι αν επιμένουμε, αν σας αναγκάσουμε, δεν θα μας πείτε;». Ο κ. Καραμανλής τον κοίταξε παράξενα και του απάντησε : «Δεν μπορώ να σου πω. Εκείνο που είναι γεγονός είναι ότι ο Βαγγέλης έχει καλύψει μεγάλη απόσταση». Ισως να είπε στ’ αφτί το αποτέλεσμα στον κ. Μεϊμαράκη στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης.

 

Το ρεκόρ του Θεοδωράκη

 

Η Αθηνά Δρέττα, η οποία συνόδευσε τον Στ. Θεοδωράκη και στο debate αλλά και στη ΔΕΘ, έχει την ιδιότητα της εκπροσώπου Τύπου του… προεκλογικού αγώνα. Η (προερχόμενη από τον Συνασπισμό και εν συνεχεία πασοκογενής) κυρία Δρέττα είναι επίσης υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι. Η αλήθεια είναι ότι και στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφια, πλην όμως δεν κατάφερε να εκλεγεί. Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Επειδή ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέχει ένα παράξενο πανελλήνιο και κομματικό ρεκόρ: είναι ο αρχηγός του κόμματος με τους περισσότερους εκπροσώπους Τύπου.

Πάρτε χαρτί και μολύβι και υπολογίστε πόσοι εκπρόσωποι Τύπου πέρασαν από το κόμμα αυτό από τις 26 Φεβρουαρίου 2014 που ιδρύθηκε.

Πρώτη ανέλαβε η Γεωργία Λινάρδου (ήταν στην πρώτη συνέντευξη Τύπου). Εν συνεχεία εξαφανίστηκε και ανέλαβε ο Κ. Αργυρός, ο οποίος και αυτός δεν μακροημέρευσε. Τον Αύγουστο του 2014 ανακοινώθηκε ότι εκπρόσωπος Τύπου αναλαμβάνει η Μαρία Καρχιλάκη, αλλά δεν έμεινε και αυτή πολύ. Ποιος ξέρει γιατί. Το περασμένο φθινόπωρο ανέλαβε η Οντίν Λιναρδάτου, η οποία συν τοις άλλοις είχε αναλάβει και χρέη διερμηνέως του κ. Θεοδωράκη με τους ξένους. Εν συνεχεία αναλαμβάνει ο Δ. Τσιόδρας, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει εκπρόσωπος, πλην όμως στην προεκλογική περίοδο μας προέκυψε η Αθηνά Δρέττα με την ιδιότητα της εκπροσώπου Τύπου όχι του κόμματος αλλά του προεκλογικού αγώνα. Τώρα θα ρωτήσετε  τι έγιναν όλοι οι προηγούμενοι. Κάποιος μου είπε ότι έχουν την τύχη των αξιωματούχων της… Τσεχοσλοβακίας. Μόλις έχαναν το αξίωμά τους έφευγε και η φωτογραφία τους από τα δημόσια κτίρια. Εξαφανίζονταν, σας λέω…

Δεν ξεμπερδέψαμε με τους παλιούς

 

Ιδού τώρα τι αλίευσα από τα έργα και τις ημέρες της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Μπορεί οι υπουργοί να «ξεσπιτώθηκαν» μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, ο αντιπρόεδρος όμως Γιάννης Δραγασάκης παρέμεινε: εξακολουθεί να κατοικοεδρεύει στη Ζαλοκώστα. Σαν να μην άλλαξε η κυβέρνηση. Δεν κινδυνεύει, λένε οι κακές γλώσσες, να τον διώξει κανείς, στην υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν υπάρχει αντιπρόεδρος.

nnn

Εντύπωση προκαλεί ότι μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις στις οποίες έχει δημοσιευθεί λύση της εργασιακής σχέσης συνεργατών πρώην υπουργών.

nnn

Δύο πρώην συνεργάτες του Μαξίμου σε θέσεις-κλειδιά εμφανίζονται και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση. Πρώτος και καλύτερος ο Μιχάλης Καλογήρου που αντικατέστησε τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά. Ηταν συνεργάτης του Δ. Τζανακόπουλου. Και δεύτερη, η Γιαννούλα Πεπέ, δικηγόρος, η οποία ήταν ειδική σύμβουλος στο Νομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού και διορίστηκε γενική γραμματέας της πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017