ΒΗΜΑτοδότης: Μια ιερή παραβίαση! | Mikrometoxos.gr

ΒΗΜΑτοδότης: Μια ιερή παραβίαση!

24.12.2015 00:29

Νομίζουν πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν επειδή είναι υπουργοί;

Αυτό το ερώτημα ακούγεται όλο και συχνότερα στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους, όταν μοναχοί αλλά και ηγούμενοι είδαν ξαφνικά να προσγειώνεται στο Αγιον Ορος ένα στρατιωτικό ελικόπτερο με επιβάτες τον Π. Καμμένο (φωτογραφία) και δυο-τρεις ένστολους ανώτατους αξιωματικούς.

Αυτός και η συνοδεία του, μου λένε, πήγαν να δουν τον ηγούμενο Εφραίμ στη Μονή Βατοπαιδίου. Καμμένος και Εφραίμ συνομίλησαν για καμιά ώρα περίπου και εν συνεχεία ο υπουργός και η συνοδεία του έφυγαν έτσι όπως ήρθαν, χωρίς δηλαδή να συναντήσουν οποιονδήποτε άλλον.

Ο κ. Καμμένος, λένε οι αγιορείτες, δεν ζήτησε άδεια για προσγείωση ούτε εξασφάλισε διαμονητήριο και, το κυριότερο, δεν ζήτησε άδεια για απογείωση ελικοπτέρου. Γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι στις απογειώσεις από το Αγιον Ορος γίνεται πάντοτε (είναι νόμος) και τελωνειακός έλεγχος. Οι πάντες είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από τον έλεγχο αυτόν.

nnn

Αλλά τι γύρευε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και εταίρος της κυβέρνησης με τον Εφραίμ; Τι είδους συνομιλία είχαν και γιατί κρατήθηκε μυστική; Τι δουλειά είχαν οι στρατιωτικοί στη Μονή Βατοπαιδίου;

Γιατί δεν επισκέφθηκαν την Ιερά Επιστασία, πράγμα που κάνουν οι πάντες, ακόμη και οι αρχηγοί κρατών, όταν επισκέπτονται το Αγιον Ορος; Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά δεν έλαβε η Ιερά Κοινότητα και έτσι αναγκάστηκε να στείλει (στις 30 Νοεμβρίου) επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Και οι αγιορείτες θυμήθηκαν ότι και άλλη μία φορά ο κ. Καμμένος μετέβη στο Αγιον Ορος χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν. Θυμήθηκαν συγκεκριμένα όταν «εισέβαλε» το 2012 με ιδιωτικό σκάφος για να επισκεφθεί την υπό κατάληψη εδώ και δεκαετίες από «ζηλωτές» Μονή του Εσφιγμένου, χωρίς να εξασφαλίσει προηγουμένως άδεια προσέγγισης, ούτε όμως και έγγραφη άδεια επίσκεψης στο Αγιον Ορος.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017