ΒΗΜΑτοδότης: Εως πού μπορεί να φθάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΒΗΜΑτοδότης: Εως πού μπορεί να φθάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

25.11.2015 00:54

Και άλλοι έχουν την ίδια άποψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο(φωτογραφία), ότι δηλαδή πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους μας ώστε να αναταχθεί η χώρα. Αυτό όμως είναι πρωτίστως ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης να χειριστεί τα μέτρα…

nnn

Αλλο όμως αυτό και άλλο πράγμα να ζητεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την αντιπολίτευση να διασφαλίσει την κυβερνητική σταθερότητα και δη αμέσως μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού (την περασμένη Παρασκευή) στο Προεδρικό Μέγαρο.

nnn

Η σταθερότητα του σημερινού κυβερνητικού σχήματος είναι ευθύνη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και όχι του Προέδρου της Δημοκρατίας ή της αντιπολίτευσης.

nnn

Κατά τούτο η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας θεωρείται από πολιτική άποψη επικίνδυνη για τον θεσμό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως κομιστής παραγόντων και πολύ περισσότερο της κυβέρνησης. Αυτό είναι απαράδεκτο.

nnn

Οι περιβόητες «αρμοδιότητες κύρους» του Προέδρου της Δημοκρατίας ασκούνται υπέρ της χώρας και τότε μόνον νομιμοποιούνται. Αυτά πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, έμπειροι πολιτικοί και σας τα μεταφέρω με τη δέουσα ανησυχία. Ελπίζω σε κάποια απάντηση από το Προεδρικό Μέγαρο.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017