ΒΗΜΑτοδότης: Γιατί χαίρονται με τον Αλέξη, Ο κ. Φίλης και οι καταλήψεις, Οι «Μπέμπες» πάνε Υπερταμείο, Θα μας ψηφίσετεεε; | Mikrometoxos.gr

ΒΗΜΑτοδότης: Γιατί χαίρονται με τον Αλέξη, Ο κ. Φίλης και οι καταλήψεις, Οι «Μπέμπες» πάνε Υπερταμείο, Θα μας ψηφίσετεεε;

09.06.2016 14:07

Γιατί χαίρονται με τον Αλέξη

Η προώθηση της σύμβασης του Ελληνικού αποτελεί κομβικό σημείο για τον Αλέξη Τσίπρα(φωτογραφία) και την κυβέρνησή του. Αυτός είναι και ο λόγος που στο Μέγαρο Μαξίμου πανηγυρίζουν για αυτή τη συμφωνία. Κομβικό σημείο όμως και για τους ξένους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι ανακοινώσεις που εξεδόθησαν τόσο από τον Λευκό Οίκο όσο και από τους ευρωπαίους εταίρους μας ήταν περίπου πανηγυρικές για την εκπληκτική πρόοδο της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις. Οι Ευρωπαίοι χαίρονται με τον κ. Τσίπρα. Τον στηρίζουν απόλυτα. Και ο κ. Τσίπρας όμως  χαίρεται επί του παρόντος με τους Ευρωπαίους. Εχει κάνει τα πάντα, υπέγραψε ό,τι του ζήτησαν, τη στιγμή που κάθε άλλη κυβέρνηση θα δυσκολευόταν αφάνταστα να κάνει τέτοιο. Και το σημαντικότερο, έφερε τα πάνω κάτω στην ελληνική κοινωνία χωρίς να ανοίξει μύτη. Ούτε μια σοβαρή διαμαρτυρία ή διαδήλωση, έτσι για την τιμή των όπλων. Ακόμα, δεν αντιμετώπισε κανένα εσωκομματικό πρόβλημα. Το θέμα είναι πόσο ακόμα οι έξω θα τον στηρίζουν και βεβαίως πόσο ακόμα θα αντέξουν οι πολίτες αυτής της ταλαίπωρης χώρας. Γιατί τελικά ο λαός είναι αυτός που επιλέγει κυβερνήσεις.

Ο κ. Φίλης και οι καταλήψεις

Η ερώτηση που έγινε ραδιοφωνικώς στον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη ήταν σαφής και είχε σχέση με την αρμοδιότητά του, αλλά και με τη συνήθεια που είχαν οι παλαιοί νεαροί σύντροφοί του να προβαίνουν σε καταλήψεις στα σχολεία. «Είσαστε υπέρ των καταλήψεων;» ρωτήθηκε. Ο κ. Φίλης δεν δυσκολεύτηκε να απαντήσει και χωρίς να ξεχάσει το παρελθόν των συντρόφων του (και την προτίμηση του αρχηγού του στις καταλήψεις, την περίοδο που ο κ. Τσίπρας ήταν στα 15μελή συμβούλια) επιχείρησε να ισορροπήσει την κατάσταση. «Ναι, είμαι υπέρ όταν υπάρχει σοβαρός λόγος. Οταν γίνονται υπό τη μορφή πάλης» είπε, χωρίς όμως να κατονομάσει αυτόν τον «σοβαρό λόγο», ούτε την… «πάλη».Αντιθέτως, τάχθηκε εναντίον της κατάλυσης του ασύλου για οποιονδήποτε λόγο. Την ίδια ώρα εξαπέλυσε μύδρους εναντίον ορισμένων ιεραρχών (που πάλι δεν κατονόμασε, αλλά όλοι κατάλαβαν ποιους εννοούσε) για τις κατάρες που του έριξαν. Τους χαρακτήρισε«τζιχαντιστές», είπε ότι «καπηλεύονται τις αρχές του χριστιανισμού» και πρόσθεσε με νόημα: «Αν έπιαναν οι κατάρες τους ο Θεός θα με είχε ήδη καταστήσει ανάπηρο»!

Βρέθηκαν αγοραστές για τα Airbus

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας του ΤΑΙΠΕΔ είναι όλο χαρά τούτες τις ημέρες. Εκλεισε (έτσι όπως έκλεισε) η μεταβίβαση του Ελληνικού (όλη τη δουλειά αυτός την έκανε), ετοιμάζεται να πουλήσει και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και βρήκε πού να πουλήσει και τα δύο Airbus της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας. Εξι χρόνια προσπαθούσαν να πουλήσουν τα αεροσκάφη (Α340-300) και δεν μπορούσαν και τώρα εξεδήλωσαν ενδιαφέρον όχι ένας αλλά δύο αγοραστές. Πρόκειται για έναν επενδυτή αραβικής καταγωγής και έναν Αμερικανό, οι οποίοι θα αγοράσουν τα αεροσκάφη όχι βεβαίως για να τα πετάξουν σε δρομολόγια, αλλά για… κανιβαλισμό. Σημειώνω ότι τα αεροσκάφη αυτά είχαν αγοραστεί το 1999 με χρηματοδοτική μίσθωση. Είναι αδύνατο να ξαναπετάξουν. Σε ποια τιμή θα πωληθούν ουδείς ακόμα γνωρίζει. Εκτιμάται ωστόσο ότι κόστιζαν στην κυβέρνηση 790.000 ευρώ κατ’ έτος για συντήρηση και τέλη στάθμευσης.

Οι «Μπέμπες» πάνε Υπερταμείο

Θυμάστε που ο Αλ. Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του είχε μιλήσει για τις θωρακισμένες και αλεξίβομβες «Μπέμπες» (ΒMW) που είχαν αγοραστεί επί της προηγούμενης κυβέρνησης αντί 750.000 ευρώ η μία; Και δήλωσε ότι θα τις πουλήσει και τα χρήματα που θα εισπράξει θα διατεθούν για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που μαστίζονταν από την οικονομική κρίση; Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι από τότε οι «Μπέμπες» εξαφανίστηκαν και κάποιες δηλώσεις υπουργών ότι δήθεν πουλήθηκαν στο Ντουμπάι ή στο Κατάρ έγιναν για απροποσανατολισμό της κοινής γνώμης. Απλώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκρυψε τις «Μπέμπες» έως ότου βρεθεί αγοραστής. Πού τις έκρυψαν; Κανείς δεν γνωρίζει. Μόνο μία φορά έκανε την εμφάνισή της μία εξ αυτών, όταν μας επισκέφθηκε η Ανγκελα Μέρκελ. Και πάλι την εξαφάνισαν από την κυκλοφορία. Μου λένε λοιπόν, από την πιο έγκυρη πηγή για τα κρατικά αυτοκίνητα, αυτής του υπουργείου Εσωτερικών, ότι οι δύο BMW θα περάσουν στο Υπερταμείο προς πώληση.

Θα μας ψηφίσετεεε;

Προς άγραν… ψηφοφόρων βγήκε στη Βουλή ο υπερυπουργός Γ. Σταθάκης. Εχοντας στον ώμο το μαύρο σακίδιό του και μασουλώντας μια γκοφρέτα εισήλθε στο Εντευκτήριο της Βουλής και «στόχευσε» επί της γαλάζιας Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου. Εως εκείνη την ώρα η κυρία Ασημακοπούλου φαινόταν ήρεμη, συνομιλούσε με κάποιος προσκεκλημένους της και ταυτόχρονα μιλούσε και με τα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε. Ο κ. Σταθάκης χωρίς πολλές-πολλές εισαγωγές της είπε, όσο μπορούσε πιο… χαριτωμένα: «Θα μας ψηφίσετεεε»; Επιδίωκε την ψήφο των νεοδημοκρατών στο υπό συζήτηση αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Ελεγε μάλιστα ότι η ΝΔ δεν είχε κανέναν λόγο να μην το ψηφίσει αφού αναφέρεται στην Ανάπτυξη. Η κυρία Ασημακοπούλου με το γνωστό φλεγματικό της ύφος τον κοίταξε περίεργα και του είπε: «Αν σας ψηφίσω, δεν θα μπορώ μετά να σας κάνω στο μέλλον κριτική». Ο κ. Σταθάκης όμως επέμεινε, με την κυρία Ασημακοπούλου να του λέει «μη με φέρνεις σε δύσκολη θέση, άσε με, όχι, δεν θα σας ψηφίσω».

Οταν είσαι φίλος του Κιμ

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοίνωσε ότι, με πρόταση της Επιτροπής Επιλογής και απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, το νέο μη εκτελεστικό μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ είναι ο Christof Gabriel Maetze. Είναι Γερμανός και όπως μαθαίνω φίλος του Κορεάτη Γκλεν Κιμ, πρώην συμβούλου του Γιάνη Βαρουφάκη -τον οποίο κράτησε στο πλευρό του και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο διορισμός του λαμβάνει χώρα  σύμφωνα με τη διαδικασία του νόμου 3864/10 όπως ισχύει και η θητεία του ορίζεται από την 1η Ιουνίου 2016 έως την 30η Ιουνίου 2017. Η σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) με αριθμό φύλλου 282 (τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ.) στις 2 Ιουνίου 2016. Μου λένε ότι υπάρχουν κάποια θεματάκια με τον διορισμό αυτόν. Εάν δηλαδή ο Γερμανός διαθέτει διδακτορικό ή όχι και κυρίως πώς έγινε η επιλογή του.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017