ΒΗΜΑτοδότης: Ανησυχίες και ανοησίες… | Mikrometoxos.gr

ΒΗΜΑτοδότης: Ανησυχίες και ανοησίες…

05.10.2015 08:43

Ανησυχίες και ανοησίες

Επιχειρηματίες, τραπεζίτες αλλά και απλοί επαγγελματίες επιχειρούν τώρα να διερευνήσουν τις προθέσεις της κυβέρνησης για το πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα, γιατί θέλουν οι άνθρωποι να ξέρουν τι θα κάνουν στις δουλειές τους. Ρωτούν, ψάχνουν συνεχώς τι μέλλει γενέσθαι με την κυβέρνηση.
Συνομιλητές ωστόσο των υπουργών μου μεταφέρουν, επικαλούμενοι πάντοτε τον Αλ. Τσίπρα, ότι πρόθεσή του είναι να εφαρμόσει τα πάντα, ότι δεν είναι αφελής και ότι δεν σηκώνει η περίοδος άλλη καθυστέρηση.
Και κυρίως όλα αυτά που ακούγονται περί ισοδυνάμων μέτρων αποτελούν ανοησίες και ότι δεν έχουν καμία βάση. Με δυο λόγια, η επιχειρηματική τάξη περιμένει ότι θα τηρηθούν οι υποχρεώσεις της χώρας έναντι των δανειστών και με αυτή την υπόθεση οργανώνουν τις δουλειές τους.
nnn
Υπάρχει όμως κάτι που τους ανησυχεί και τους θορυβεί. Και δεν είναι άλλο από τα διάφορα «τσαλίμια» ορισμένων υπουργών που νομίζουν ότι θα σηκώσουν το μπαϊράκι της καθυστέρησης.
Υπουργοί όπως οι κ.κ. Σκουρλέτης, Κατρούγκαλος και Σπίρτζης σφόδρα κλονίζουν τους επιχειρηματίες. Τους καθησυχάζουν ωστόσο διάφοροι που κατοικοεδρεύουν στο Μαξίμου ότι όλοι αυτοί είναι ετερόφωτοι και κυνικοί με την εξουσία. Θα κάνουν εν τέλει ό,τι τους πει ο Τσίπρας.
nnn
Το τελευταίο διάστημα άρχισαν πάλι οι προειδοποιήσεις για τον  κίνδυνο του bail in.  Εκείνο που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι, αν τα πράγματα τρέξουν σωστά, όπως τα περιγράφω παραπάνω, τότε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μπορεί να ολοκληρωθεί εντός του 2015. Και τούτο μπορεί να γίνει χωρίς να απαιτηθεί «κούρεμα» των καταθέσεων. Ετσι οι καταθέτες έχουν σοβαρούς λόγους να θέλουν την εφαρμογή των υποσχεθέντων, χωρίς καθυστερήσεις, αλλιώς κλάψ’ τα Χαράλαμπε…

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017